Toerisme in Kalmthout

Gepubliceerd

Deel dit standpunt

Kalmthout heeft een belangrijke toeristische uitstraling en wil die verder uitbouwen. De mooie natuur met veel ruimte om te genieten, te wandelen en te fietsen geeft onze gemeente een positieve uitstraling. De toeristische troeven van Kalmthout en de promotie ervan zorgen er mee voor dat inwoners fier zijn op hun gemeente.

• De ingang van de Kalmthouts heide aan de Vroente vormt zowat de toeristische toegangspoort van Kalmthout. Deze omgeving wordt de volgende jaren opnieuw ingericht. Daarin is niet alleen ruimte voor een nieuwe, kwalitatief ingerichte parking voor de bezoekers van de heide; er moet ook een duidelijker afgebakende ruimte komen met info op maat voor de wandelaars, fietsers en toeristen die het onthaalcentrum en de dienst voor Toerisme willen bezoeken.

• Het toerisme in Kalmthout floreert vooral dankzij de goede samenwerking tussen de vele organisaties, verenigingen en bedrijven die in deze sector actief zijn. De gemeente blijft daarom de werking van de VVV Toerisme Kalmthout actief ondersteunen. De toeristische werking wordt ook permanent afgestemd tussen de vele toeristische partners zoals De Vroente, het Arboretum, het Grenspark, Agentschap Natuur en Bos, Natuurpunt, Suske en Wiske kindermuseum, het Bijenteeltmuseum en de toeristische gidsen en natuurgidsen. Ook de horeca en commerciële toeristische partners worden betrokken in de uitwerking van het toeristisch beleid.

• Kalmthout ontwikkelt bovendien een toeristische streekvisie in overleg met de Noordertuin van Antwerpen, Toerisme Kempen en Toerisme Provincie Antwerpen. Als toeristische gemeente volgen we de actuele initiatieven in deze streekorganisaties nauw op en vullen we deze mee in.

• De toerist moet ook aangenaam kunnen overnachten in Kalmthout. Dat kan in het nieuwe hotel Jerom en in de vele gastenkamers en B&B’s. De gemeente ondersteunt dergelijke initiatieven en begeleidt ondernemers die in deze sector willen investeren.

• De dienstverlening door de dienst voor Toerisme is prima: ter plaatse vind je een ruim pakket aan informatie en producten, de toeristische website is up to date en ze voorzien een ruim pakket aan initiatieven. Toerisme Kalmthout zal de komende jaren nog meer aanwezig zijn op de sociale media. Vanuit de gemeente wordt een professionele partner aangesteld om het brede pakket toeristische informatie aantrekkelijk in beeld te brengen, om zo Kalmthout nog meer op de kaart te zetten bij de toeristen

Gerelateerde standpunten