Hoppinpunten worden gecreëerd, waar je van het ene vervoersmiddel op het andere kan overstappen.
Sint-Katelijne-Waver krijgt 9 van deze punten.
“De zogenaamde combimobiliteit zal in de toekomst meer en meer voorkomen. Om vlot op je bestemming te geraken door het combineren van verschillende vervoersmiddelen zijn we mee in het project van de Hoppinpunten gestapt”, zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (cd&v).
Stappen en fietsen zijn ideaal voor korte verplaatsingen, voor langere trajecten zullen de meeste reizigers een beroep moeten doen op het openbaar of privévervoer, soms in combinatie met de eigen fiets, deelfiets of een stukje wandelen. Zo kan je bijvoorbeeld met de fiets naar het station rijden, om daar verder met de trein naar je werk te rijden.
Wat is een Hoppinpunt?
De verscheidene vervoersmiddelen komen samen bij een Hoppinpunt, waar ze ook op elkaar afgestemd zijn. Elk hoppinpunt is anders, afhankelijk van de plaats en de vervoersmiddelen die er aanwezig zijn. Je vindt er bijvoorbeeld een fietsenstalling, een fietsherstelzuil, een pakjesautomaat of bagagelockers. In Sint-Katelijne-Waver komen negen zuilen, waarvan intussen al twee geplaatst zijn.
Hoppinpunten in onze gemeente
In onze gemeente komen negen Hoppinpunten. Deze vind je telkens in de buurt van een halte of opstapplaats van het openbaar vervoer. Op twee locaties zijn de zuilen al geplaatst (gemeentehuis en Sint-Augustinuskerk):
De overige worden binnenkort op de volgende locaties gezet:
- Markt
- Station (Stationsplein)
- Parking Wissel (Dijk)
- Borgerstein (IJzerenveld)
- Kerk Goede Herder
- Albertstraat
(een nog verder te bepalen in Pasbrug-Nieuwendijk)
Op sommige van deze Hoppinpunten vind je Donkey-deelfietsen, zowel gewone als elektrische.
Hoppinpunt gemeentehuis
Het hoppinpunt aan het gemeentehuis combineert de volgende mogelijkheden: je kan er je fiets stallen, je fiets herstellen, je wagen parkeren (ook voor personen met een beperking), je elektrische auto opladen en de bus opstappen via een toegankelijke halte die ook gebruiksvriendelijk is voor onder andere rolstoelgebruikers.