Maar liefst 3 Katelijnese kandidaten op de hogere cd&v-lijsten in juni!

Publicatiedatum

Auteur

Sarah De Keyser

Deel dit artikel

Dat het een druk verkiezingsjaar wordt, is intussen wel duidelijk. Vanuit Sint-Katelijne-Waver zullen er maar liefst drie cd&v-ers op de bovenlokale lijsten staan. Al even was geweten dat Liesbet Sommen de tweede plek zal bekleden op de Europese lijst. Ook onze jongste kandidaat Hinse Wouters zal je op de lijst terugvinden (Vlaams, plaats 27) en onze lijsttrekster Sarah De Keyser op de federale lijst (plaats 5).

Al even was geweten dat Liesbet Sommen de tweede plek zal bekleden op de Europese lijst. “Ik ben vereerd met deze tweede plaats op de Europese lijst voor cd&v. Net als velen ben ik bezorgd over de wereld waarin mijn kinderen opgroeien: in deze woelige tijden is het nodig dat we in Europa de toekomst terug in eigen handen nemen. In het Europees Parlement wil ik mij daarom toeleggen op het milieu-en klimaatbeleid in het belang van landbouw, bedrijfsleven en gezinnen. Alleen samen garanderen we onze welvaart, het milieu en de planeet. Ook voor de sociale bescherming van mensen die werken en zij die dat niet (meer) kunnen, zal ik mij sterk inzetten", geeft Liesbet mee.
Nu komen hier nog twee kandidaten bij: Hinse Wouters (27ste plaats Vlaams) en Sarah De Keyser (5de plaats federaal). Hinse is een jonge ondernemer, Sarah De Keyser is momenteel schepen in Sint-Katelijne-Waver en ook lokaal lijsttrekster.

Dit jaar zal Hinse zich, vol enthousiasme, opnieuw kandidaat stellen voor de verkiezingen. In 2018 stelde hij zich eveneens kandidaat voor cd&v in Duffel. “Ik vind het een grote eer om op de Vlaamse lijst te staan. Ik kijk enorm uit naar alle ervaringen die ik kan opdoen in deze boeiende periode”, vertelt hij vastberaden. Sarah sluit zich hierbij aan: “Het is een enorm voorrecht om een mooie plek te krijgen op de federale lijst. We zullen er samen voor gaan!”. Sarah werkt vandaag ook al deeltijds op het kabinet van Annelies Verlinden, en ze kijkt ook enorm uit naar die nieuwe samenwerking. De afdeling is enorm trots dat op elke bovenlokale lijst een katelijnse cd&v—er staat. “Deze drie gedreven kandidaten zullen ook op de lokale lijst van cd&v terug te vinden zijn, in oktober”, geeft de voorzitter van cd&v Sint-Katelijne-Waver, Björn Cloots nog mee.

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe toegankelijke bushalte langs Mechelbaan

Deze legislatuur vormden we al enkele bushaltes om tot volledig toegankelijke bushaltes. Nu is het de beurt aan de bushalte langs de Mechelbaan tussen de Wolvenstraat en de Oude Bergstraat.

Primeur in onze gemeente: een natuurbegraafplaats!

Binnenkort heeft onze gemeente een eigen natuurbegraafplaats. Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver start eind deze week met de aanleg. Het is de bedoeling dat vanaf juli mensen hier hun laatste rustplaats kunnen vinden.

Doe-Dag Mobiliteit!

Iedereen is van harte welkom op de Doe-Dag Mobiliteit op zaterdag 16 maart van 14 tot 17 uur op het binnenplein van het gemeentehuis. Dit op initiatief van schepen van mobiliteit Eric Janssens (CD&V).