Sint-Katelijne-Waver

Nieuws | Onze mensen | Onze activiteiten | Verkiezingen | Mensen van bij ons Publicaties


cd&v Sint-Katelijne-Waver verwelkomt iedereen met een positieve blik op onze gemeente. We werken elke dag hard om onze gemeente mooier te maken!Onze sociale media

Nieuws uit Sint-Katelijne-Waver

cd&v Sint-Katelijne-Waver maakt top drie voor oktober bekend

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober naderen. 
De lokale cd&v-afdeling zit niet stil en is volop bezig met haar lijstvorming.

Dat schepen van welzijn en onderwijs Sarah De Keyser de lijst zou trekken, was al even bekend. Nu maakt de lijsttrekster (trouwens de enige vrouwelijke lijsttrekker in de gemeente tot nu toe) samen met schepen en lijstduwer Eric Janssens de top drie bekend van de lokale cd&v-lijst. 

cd&v voert programmapunt verkiezingen uit en komt belofte na.

Nu er een trajectcontrole in de Slameuterstraat is, verdwijnen de asverschuivingen.

In 2015 plaatsten de gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte asverschuivingen in de Slameuterstraat om de snelheden te verlagen en de fietsveiligheid te verhogen.
“De asverschuivingen werden zowel door fietsers als automobilisten als gevaarlijk ervaren. Daarom worden ze vervangen door trajectcontrole. Om niet beboet te worden, kan je je best aan de aangegeven 50 km/uur houden, zegt schepen van mobiliteit Eric Janssens (cd&v).

 

Nu ook natuurbegraafplaats in Sint-Katelijne-Waver

Na een sterrenweide heeft Sint-Katelijne-Waver nu ook een natuurbegraafplaats. Voortaan kunnen mensen hier hun laatste rustplaats vinden in alle rust en tussen het groen.

 “Mensen hechten steeds meer belang aan een persoonlijke invulling van hun laatste rustplaats. Er zijn al heel wat mogelijkheden, ook in onze gemeente, maar een natuurbegraafplaats hadden we nog niet. Daar brengen we nu verandering in”, vertelt schepen van begraafplaatsen Sarah De Keyser.

Op een natuurbegraafplaats krijgen mensen de mogelijkheid om begraven te worden in biologisch afbreekbare asurnen. Een begraving is onomkeerbaar en voor altijd.

Bekijk hier de reportage op RTV

Onze mensen

Activiteiten cd&v Sint-Katelijne-Waver

Zomeractiviteit

Feestzalen Lemenhoek, O.-L.-V.-Waver

Verkiezingen 2024

Lees meer

Publicaties

Lees meer