Boortmeerbeek

Er beweegt iets in Boortmeerbeek. Onze inwoners hebben nood aan een eigentijdse politiek, die dicht bij de burgers staat en transparant werkt. Het afdelingsbestuur van cd&v Boortmeerbeek heeft ervoor gekozen om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen duidelijk kleur te bekennen over de waarden en normen waarvoor we staan en waar we ook trots op zijn. Daarom zullen wij autonoom opkomen bij deze verkiezingen. Wij zijn hiermee eerlijk en open zodat de kiezer duidelijk weet waarvoor ze zullen kiezen. 

We zijn een afdeling die zich bijna uitsluitend bezighoudt met de lokale politiek ten voordele van Boortmeerbeek en haar inwoners. Wij engageren ons voor een meer transparante gemeente en voor een beleid waar burgers reële inspraak hebben. Door duidelijk kleur te bekennen, de mogelijkheid te bieden aan de geïnteresseerden om zich mee te engageren, alsook een open participatie te voorzien willen wij  samen als één team Boortmeerbeek een mooie toekomst bezorgen.

Onze sociale media

Nieuws

Nick Doms kandidaat voor het Vlaams Parlement

Ook deze verkiezingen vaardigt cd&v Boortmeerbeek iemand af als kandidaat bovenlokaal. Nick Doms uit Boortmeerbeek staat op de lijst voor het Vlaams Parlement. 

Kinderen baas in Boortmeerbeek

Op woensdagnamiddag 17 april 2024 zijn kinderen en jongeren baas in Boortmeerbeek.


De buitenspeeldag in Boortmeerbeek is een jaarlijkse traditie. Omwille van de weersvoorspellingen spelen we dit jaar niet buiten, maar binnen in onze sportzaal. Met tal van activiteiten zoals het voetbaltornooi (scholen), springkastelen, danssessies van 2step, lasershooting, initiatie schaken, kindergrime, voorleesmomenten van de HaBoBib en fietsgraveren is er voor ieder wat wils!


Op een dag als deze worden de drempels weggenomen en wordt buitenspelen toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Boortmeerbeek verdient beter

Een nieuwe visie voor een betrokken gemeente

Het gemeenterapport van de krant de Standaard toont aan dat het vertrouwen in het gemeentebestuur van Boortmeerbeek op een dieptepunt is. Slechts 8% van de inwoners heeft veel vertrouwen in burgemeester Karin Derua en haar team, terwijl 51% uitdrukkelijk weinig vertrouwen aangeeft. Dit plaatst Boortmeerbeek onder het gemiddelde vertrouwensniveau dat in Vlaanderen wordt waargenomen. 

Onze mensen

Verkiezingsprogramma 2018