Nick Doms kandidaat voor het Vlaams Parlement

Ook deze verkiezingen vaardigt cd&v Boortmeerbeek iemand af als kandidaat bovenlokaal. Nick Doms uit Boortmeerbeek staat op de lijst voor het Vlaams Parlement. 

Kinderen baas in Boortmeerbeek

Op woensdagnamiddag 17 april 2024 zijn kinderen en jongeren baas in Boortmeerbeek.


De buitenspeeldag in Boortmeerbeek is een jaarlijkse traditie. Omwille van de weersvoorspellingen spelen we dit jaar niet buiten, maar binnen in onze sportzaal. Met tal van activiteiten zoals het voetbaltornooi (scholen), springkastelen, danssessies van 2step, lasershooting, initiatie schaken, kindergrime, voorleesmomenten van de HaBoBib en fietsgraveren is er voor ieder wat wils!


Op een dag als deze worden de drempels weggenomen en wordt buitenspelen toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Boortmeerbeek verdient beter

Een nieuwe visie voor een betrokken gemeente

Het gemeenterapport van de krant de Standaard toont aan dat het vertrouwen in het gemeentebestuur van Boortmeerbeek op een dieptepunt is. Slechts 8% van de inwoners heeft veel vertrouwen in burgemeester Karin Derua en haar team, terwijl 51% uitdrukkelijk weinig vertrouwen aangeeft. Dit plaatst Boortmeerbeek onder het gemiddelde vertrouwensniveau dat in Vlaanderen wordt waargenomen. 

Proficiat aan de sterke weggebruikers!

Twee dagen sneeuw, volle pret voor de kinderen, maar niet op weg naar school. In Boortmeerbeek zijn de fietspaden nog steeds bedolven onder een dikke laag sneeuw. Geen enkel fietspad werd geveegd, ook niet langs de belangrijke invalswegen. Niet alleen rampzalig voor kinderen op weg naar school, maar ook voor iedereen – maar zeker voor senioren – die niet-gemotoriseerd zijn huis verlaat.

Koekezingen - Wij staan er op zondag!

Het is typerend voor de besluiteloosheid van het huidige gemeentebestuur dat er geen beslissing kan genomen worden rond het koekezingen. CD&V Boortmeerbeek is alvast wel duidelijk en wij houden de traditie in ere om koekezingen op 31/12 te vieren. 

Sfeerbeelden kerstmarkt

Enkele sfeerbeelden van onze stand op de kerstmarkt.

Bert Meulemans trekt de lijst

Zaterdag 9 december verwelkomde de lokale cd&v afdeling onze nationale voorzitter Sammy Mahdi voor een gezellig brunch in de Gildezaal in Boortmeerbeek. Dit was dan ook de ideale gelegenheid voor onze afdeling om ook onze lijsttrekker bekend te maken.

Boortmeerbeek als Vlaams-Brabantse gemeente

Discriminatie in de politiezone HBK

Politiezone HBK is een ordehandhavingsdienst die instaat voor de handhaving van de openbare orde in de gemeenten Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen. Discriminatie op verschillende gronden is wereldwijd een veel voorkomend probleem, ook in België. Discriminatie kan zowel direct als indirect zijn en kan een aanzienlijke impact hebben op de mentale en fysieke gezondheid van het slachtoffer. In dit artikel wordt de kwestie van discriminatie in de politiezone HBK bekeken.

Een voorzitter van de gemeenteraad moet neutraal blijven

De taak van de voorzitter van de gemeenteraad is ervoor zorgen dat het huishoudelijk reglement wordt gerespecteerd en de orde wordt gehandhaafd. Ook moet hij iedereen de kans geven om vragen te stellen. Wij, cd&v, geloven in het principe "iedereen gelijk voor de wet". Maar dan moet dit ook voor iedereen gelden!