Nieuws

Minister vergunt heraanleg Markt

De Vlaamse minister van Omgeving verklaarde het beroep tegen de eerder afgeleverde vergunning voor de heraanleg van de Markt ongegrond. Zij levert hiermee de definitieve vergunning af.

Uitbreiding laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen

We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat er opnieuw een extra uitbreiding van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aankomt.

Zo zetten we een belangrijke stap vooruit op het gebied van duurzaamheid. Dit initiatief, een samenwerkingsverband tussen de gemeente en Engie, zal het aantal laadpunten in Zele aanzienlijk verhogen en daarmee de overgang naar elektrisch en hybride rijden verder ondersteunen.

Subsidie voor steriliseren en chippen huiskatten verlicht financiële last voor baasjes

De Vlaamse overheid heeft de sterilisatie en het chippen van huiskatten verplicht om de overpopulatie en de zwerfkattenproblematiek aan te pakken. Zele herinnert haar inwoners aan deze belangrijke wettelijke verplichting en benadrukt dat ze sinds 2021 een subsidie geeft voor eigenaren die hun katten nog niet hebben laten chippen en steriliseren als ze dat doen bij één van de Zeelse dierenartsen. 

Zele gaat volop voor winst in Vlaams kampioenschap tegelwippen

De gemeente Zele neemt deel aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen, een initiatief dat loopt van 21 maart tot en met 31 oktober 2024. Dit kampioenschap, waarbij het wippen van tegels centraal staat, streeft naar een groenere en klimaatbestendige omgeving.

Familie BBQ op 1 mei

Wil je samen genieten met familie en vrienden in een goede sfeer, met veel gezelligheid en lekker eten? Hiervoor kan je terecht op de jaarlijkse familie BBQ van CD&V Zele op woensdag 1 mei 2024 vanaf 12u00 in Zaal ‘De Kring’ te Zele-Heikant (Heikant 274).

CD&V Zele duidt burgemeester Hans Knop unaniem aan als lijsttrekker

Enkele weken geleden verzamelde de partijraad van cd&v Zele om de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen aan te duiden. Alle leden schaarden zich unaniem achter de kandidatuur van burgemeester Hans Knop.

Gebruik Blue-bike deelfietsen bij Zeels station blijft toenemen

Het gebruik van de blue-bike deelfietsen aan het station van Zele steeg in 2023 tot 789 ritten, een toename van 30% ten opzichte van het jaar daarvoor. Over heel Vlaanderen nam het gebruik van blue-bike deelfietsen toe met 19%. Een opmerkelijke stijging in Zele dus.

Succesvolle diervriendelijke aanpak tegen stadsduiven gaat door

In het hart van Zele, waar het evenwicht tussen stadsleven en natuurbehoud van groot belang is, heeft het gemeentebestuur onder leiding van CD&V een aanzienlijke vooruitgang geboekt in de bestrijding van stadsduiven.

Trager is veiliger

Onze doortastende verkeersveiligheidsaanpak valt op. En we doen er nog een schepje bovenop

 

Extra laadpaal aan sport- en wandelpark Ter Elst

Als antwoord op het grote gebruik van de laadpalen aan het sport- en wandelpark Ter Elst, komt er binnenkort een extra laadpaal.