Tessenderlo-Ham_nieuws

Tutjestunnel in 't Kraanhof

Op maandag 13 mei opende het Huis van het Kind een tutjestunnel in speeltuin ’t Kraanhof. Voor veel peuters en kleuters is het moeilijk om hun fopspeen weg te geven, maar met een leuke tutjestunnel willen we deze stap makkelijker maken.

Gratis menstruatieproducten op school

De leerlingenraad van Campus Russelberg startte een samenwerking op met vzw Drupp en het sociaal huis van Tessenderlo. Samen zetten zijn een belangrijke stap in het bewustwordingsproces van menstruatiearmoede.

We maken de wijk Tusvoort, Terbeemden en Warande klaar voor de toekomst

In Tessenderlo is gekozen om de wijk Tusvoort, Terbeemden en Warande in Hulst klaar te maken voor de uitdagingen van de toekomst.  Het bestuur heeft een startnota voor het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) klaar, deze ligt tot 16 mei ter inzage in het gemeentehuis.  Bewoners en adviesinstanties worden betrokken en krijgen de mogelijkheid om hun mening te geven.

Wat met ratten in je tuin?

Ratten kunnen grote schade aanrichten door te knagen aan alles wat ze op hun pad tegenkomen. Zo kunnen ze storingen en kortsluitingen veroorzaken door op kabels te knabbelen.  Onlangs hoorden we op Radio 2 dat je zelf verantwoordelijk bent om een rattenprobleem op te oplossen.  Niet helemaal correct geeft schepen Hilde Aegten mee.

Spelletjesbib in Ham geopend

Sinds de Paasvakantie kan je in de bibliotheek van Ham ook terecht voor gezelschapsspelen voor jong en oud. Echte klassiekers, populaire kaartspelen, uitdagende hersenkrakers, epische avonturenspelen, er is voor elke speler wat wils!

Hammenaren kunnen vanaf nu voordeliger zwemmen in de Vloetlijn

Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Ham ook genieten van één extra zwembeurt (een 13de beurt) bij aankoop van een beurtenkaart bij zwembad De Vloetlijn in Tessenderlo. Op deze manier geeft gemeente Ham hetzelfde voordeel aan haar inwoners als de Looienaars.

Nieuwe jongerenplek aan de Stip

Achter jeugdhuis de Stip merk je heel wat begankenis dezer dagen.  De zone naast het kerkhof in Kwaadmechelen, waar vroeger het Klaverblad stond wordt volledig opnieuw ingericht.  Maatwerkbedrijf via sociale werkstelling Lidwina Stichting en Groep Verbruggen zijn aangesteld voor de inrichting.

Jubilarissen genieten van ontbijt

Naar jaarlijkse traditie werden de koppels die vorig jaar hun gouden, diamanten, briljanten of platina huwelijk mochten vieren uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt door cd&v Ham.

Eerste nieuwjaarsreceptie Tessenderlo-Ham

Cd&v Tessenderlo-Ham nodigde haar leden én een afvaardiging van alle besturen van Hamse en Looise verenigingen uit op een zondagochtend in het Kristoffelheem.  Samen werd er geklonken op het nieuwe jaar en de verdere toekomst!

Marc Heselmans wil ook burgemeester worden van fusie Tessenderlo en Ham

Marc Heselmans, huidige cd&v-burgemeester van de gemeente Ham, is kandidaat-burgemeester voor de nieuwe fusiegemeente bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Schepen Stefan Govaerts - cd&v in Tessenderlo - geeft toe dat hij ook ambities heeft voor het burgemeesterschap, maar staat achter de beslissing: “We gaan er samen voor.”