Nieuws uit Oostende

Nanny Luijsterburg wint Poëziewedstrijd Stad Oostende 2023-2024

De nieuwe laureaten van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende zijn bekend. Op 20 januari 2024 vond de proclamatie plaats in Cultuurcentrum De Grote Post. De jury koos uit alle inzendingen Nanny Luijsterburg als winnaar. Met haar gedicht ‘Ei op een richel’ wint ze een geldprijs van 3.000 euro.

Inschrijvingen vakantieaanbod Stad Oostende van start op 18 januari

Naar goede gewoonte valt er ook in 2024 weer heel wat te beleven voor de Oostendse jeugd tijdens de vakantieperiodes in het voorjaar. Naast de speelpleinwerking PleZAND en de sportkampen wordt in de krokus- en paasvakantie ook de zonnetjeswerking opnieuw georganiseerd. Tijdens de paasvakantie opent de Tienerwerking zijn deuren op een nieuwe locatie: 't Bosjoenk. De inschrijvingen starten op donderdag 18 januari.

Bibliotheek Oostende gaat met participatieproject Drijfgoud op zoek naar ‘De Ensor in jou’

Ook de Bibliotheek van Oostende dompelt zich in 2024 helemaal onder in het Ensor-festival. Er is een nieuwe editie van het participatieproject ‘Drijfgoud’, waar iedereen een creatieve invulling mag geven aan het thema ‘de Ensor in Jou’. Daarnaast wordt elke maand een lezing georganiseerd met boeiende sprekers, die zich op hun eigen manier in de figuur van James Ensor hebben verdiept.

AZ Oostende eerste locatie voor mobiele beweegbank in 2024

Sinds vorige week kun je naast het AZ Oostende in de wijk Konterdam een mobiele beweegbank van Stad Oostende uittesten. Hiermee wil de stad sport voor iedereen toegankelijk maken en voorbijgangers uitnodigen tot meer beweging. De multifunctionele zitbank staat er nog tot eind februari. In november werd ook een tijdelijke beweegbank geplaatst in sportpark De Schorre.

Duik in de Oostendse muziekscene met fotograaf Ghilain Vermeersch

Van 10 januari tot 5 maart 2024 krijgen muziekliefhebbers in de Nieuwe Gaanderijen een unieke inkijk in de bruisende Oostendse muziekscene tijdens de foto-expo 𝗢𝗦𝗧𝗘𝗡𝗗 𝗜𝗦 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖. De expo, samengesteld door fotograaf Ghilain Vermeersch, is een eerbetoon aan iconische muziekplekken, -figuren en aan de creatieve geest die de stad doordrenkt.

Stad Oostende trapt Ensorjaar af met Ensorbuste op het Oostende-Doverplein

Op donderdag 28 december 2023 stelt Stad Oostende een grote buste van James Ensor op het Oostende-Doverplein voor. Het werk is het grootste beeld ooit in België dat uit natuurlijke materialen werd gemaakt. De onthulling kadert in het herdenkingsjaar Ensor 2024.

Expo 'Arno. The Show of Life' toont 50 jaar vriendschap in iconische beelden

Vanaf 19 december 2023 ontdek je in de Venetiaanse Gaanderijen het ultieme eerbetoon aan Arno. Danny Willems, fotograaf en boezemvriend, toont er zijn leven in het kielzog van Le Plus Beau. Nooit eerder volgde een fotograaf een rockheld vijftig jaar lang: van de dag dat ze nog jongens waren, tot de dag dat ze grijs waren. ‘The Show of Life’ is meer dan een bijzondere tentoonstelling, het is een ode aan de vriendschap tussen twee mensen. De expo loopt tot en met 21 mei 2024, de dag dat Arno 75 zou geworden zijn.

Minister Crevits kent investeringssteun toe voor aankoop en verbouwing Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Oostende

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits kent een investeringssteun toe van ruim 1,7 miljoen euro voor de aankoop en de verbouwing van de tweede verdieping van de Volksbond in Oostende voor het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Prisma. Het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Prisma zal de jongeren- en de volwassenenwerking in dat pand samenbrengen.

Top 100 realisaties van Oostends stadsbestuur

Na bijna vijf jaar besturen, maakt Stad Oostende de balans op. Zo’n 85 procent van het bestuursakkoord werd al uitgevoerd of is in volle uitvoering. We zetten graag de 100 belangrijkste realisaties tot nu toe op een rijtje. De lijst zal de komende maanden uiteraard nog aangevuld worden, want er staat nog heel wat in de steigers.

OKAN-leerlingen uit Oostende gaan creatief aan de slag met woord en muziek

Van september tot november 2023 gingen 29 leerlingen van de twee Oostendse OKAN-scholen (onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers), OKAN Oostende en OKAN aan Zee, in de Bibliotheek van Oostende aan de slag met woord en muziek. Met Nina Everaert en Ward Rosseel als begeleidende kunstenaars, leerden ze creatief omgaan met woord en geluid en werkten ze toe naar een poëtische performance. Op dinsdag 21 november om 16.30 uur brengen de leerlingen een toonmoment in de bibliotheek van Oostende.