AZ Oostende eerste locatie voor mobiele beweegbank in 2024

Publicatiedatum

Auteur

Kato Hoogstoel

Deel dit artikel

Sinds vorige week kun je naast het AZ Oostende in de wijk Konterdam een mobiele beweegbank van Stad Oostende uittesten. Hiermee wil de stad sport voor iedereen toegankelijk maken en voorbijgangers uitnodigen tot meer beweging. De multifunctionele zitbank staat er nog tot eind februari. In november werd ook een tijdelijke beweegbank geplaatst in sportpark De Schorre.

Nog tot eind februari 2024 vind je een mobiele beweegbank nabij AZ Oostende in de wijk Konterdam.

“Onze mobiele beweegbanken bieden een zitplaats voor wie even wil uitrusten, maar zijn vooral bedoeld om er lichaamsversterkende oefeningen op uit te voeren. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden, zowel onervaren tot geoefende sporters kunnen op eigen tempo aan de slag met de eenvoudige oefeningen die op de bank afgebeeld worden. Via de QR code krijg je toegang tot de gratis app die meer dan 250 oefeningen bevat voor elk sportniveau”, vertelt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

Inge Luts, directeur patiëntenzorg AZ Oostende: “AZ Oostende is heel blij met de beweegbank naast het ziekenhuis. We onderstrepen met deze samenwerking het belang van bewegen en het effect op onze fysieke maar ook mentale gezondheid.”

In november werd een tijdelijke beweegbank geplaatst in sportpark De Schorre. In maart en april verhuist de beweegbank naar de wijk Raversijde.

Alle informatie is te vinden op www.oostende.be/beweegbank.

Nieuws uit Oostende

Nanny Luijsterburg wint Poëziewedstrijd Stad Oostende 2023-2024

De nieuwe laureaten van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende zijn bekend. Op 20 januari 2024 vond de proclamatie plaats in Cultuurcentrum De Grote Post. De jury koos uit alle inzendingen Nanny Luijsterburg als winnaar. Met haar gedicht ‘Ei op een richel’ wint ze een geldprijs van 3.000 euro.

Inschrijvingen vakantieaanbod Stad Oostende van start op 18 januari

Naar goede gewoonte valt er ook in 2024 weer heel wat te beleven voor de Oostendse jeugd tijdens de vakantieperiodes in het voorjaar. Naast de speelpleinwerking PleZAND en de sportkampen wordt in de krokus- en paasvakantie ook de zonnetjeswerking opnieuw georganiseerd. Tijdens de paasvakantie opent de Tienerwerking zijn deuren op een nieuwe locatie: 't Bosjoenk. De inschrijvingen starten op donderdag 18 januari.

Bibliotheek Oostende gaat met participatieproject Drijfgoud op zoek naar ‘De Ensor in jou’

Ook de Bibliotheek van Oostende dompelt zich in 2024 helemaal onder in het Ensor-festival. Er is een nieuwe editie van het participatieproject ‘Drijfgoud’, waar iedereen een creatieve invulling mag geven aan het thema ‘de Ensor in Jou’. Daarnaast wordt elke maand een lezing georganiseerd met boeiende sprekers, die zich op hun eigen manier in de figuur van James Ensor hebben verdiept.