Oostende

Welkom bij cd&v Oostende, de lokale afdeling die zich inzet voor een bruisende stad aan de Belgische kust. Als partij willen we investeren in een leefbare stad voor alle Oostendenaars en bezoekers. Onze afdeling hecht veel belang aan een persoonlijke aanpak voor elk probleem. We willen investeren in lokale economie, cultuur en een duurzame toekomst voor onze stad. Samen met onze mandatarissen willen we de uitdagingen van onze stad aangaan en bouwen aan een toekomstgerichte visie. Oostende heeft een rijk historisch verleden en een unieke sfeer. Kom gerust langs op onze activiteiten en maak kennis met ons enthousiaste team!

Onze sociale media

Nieuws uit Oostende

Nanny Luijsterburg wint Poëziewedstrijd Stad Oostende 2023-2024

De nieuwe laureaten van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende zijn bekend. Op 20 januari 2024 vond de proclamatie plaats in Cultuurcentrum De Grote Post. De jury koos uit alle inzendingen Nanny Luijsterburg als winnaar. Met haar gedicht ‘Ei op een richel’ wint ze een geldprijs van 3.000 euro.

Inschrijvingen vakantieaanbod Stad Oostende van start op 18 januari

Naar goede gewoonte valt er ook in 2024 weer heel wat te beleven voor de Oostendse jeugd tijdens de vakantieperiodes in het voorjaar. Naast de speelpleinwerking PleZAND en de sportkampen wordt in de krokus- en paasvakantie ook de zonnetjeswerking opnieuw georganiseerd. Tijdens de paasvakantie opent de Tienerwerking zijn deuren op een nieuwe locatie: 't Bosjoenk. De inschrijvingen starten op donderdag 18 januari.

Bibliotheek Oostende gaat met participatieproject Drijfgoud op zoek naar ‘De Ensor in jou’

Ook de Bibliotheek van Oostende dompelt zich in 2024 helemaal onder in het Ensor-festival. Er is een nieuwe editie van het participatieproject ‘Drijfgoud’, waar iedereen een creatieve invulling mag geven aan het thema ‘de Ensor in Jou’. Daarnaast wordt elke maand een lezing georganiseerd met boeiende sprekers, die zich op hun eigen manier in de figuur van James Ensor hebben verdiept.

Onze mensen