20ste VIP-prijs voor Chiro Karreveld Pepingen

Publicatiedatum

Auteur

Peter Van Cutsem

Deel dit artikel

Cd&v Pepingen reikte tijdens hun nieuwjaarsreceptie op vrijdag 12 januari de twintigste V.I.P. (Verdienstelijke Inwoner(s) van Pepingen)-prijs uit. Hiermede huldigen zij ieder jaar een verdienstelijke inwoner van Pepingen. De prijs is bedoeld voor een persoon, meerdere personen of een vereniging die zich in 2023 op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakte. Chiro Karreveld Pepingen werd de laureaat.

“Onze twintigste uitreiking gaat naar Chiro Karreveld, de grootste jeugdbeweging uit Pepingen. In 2023 vierde deze vereniging hun vijftigste verjaardag en precies 20 jaar geleden mochten ze hun eerste V.I.P.-prijs in ontvangst nemen. Door het engagement van een enthousiaste leiding door de jaren heen, is Chiro Karreveld uitgegroeid tot een bloeiende jeugdbeweging met meer dan 200 leden. We waarderen dit engagement ten zeerste.”, verduidelijkt de lokale cd&v-voorzitter Suzanne De Cort.

“Meer dan vijftig jaar organiseert onze chirogroep bijna wekelijks activiteiten en bijéénkomsten waar jongeren in groep spelen, zich kunnen uitleven en tal van avonturen beleven. Er worden ook vriendschapsbanden voor het leven gesmeed. Deze jeugdbeweging vormt een belangrijke schakel in het leven van onze jongeren door er te zijn voor elkaar.”, besluit cd&v fractieleider Peter Van Cutsem.

Chiro Karreveld Pepingen, afgevaardigd door de leidingsploeg, werd tijdens de nieuwjaarsreceptie op een gepaste manier in de bloemetjes gezet. Ze kreeg uit handen van Peter Van Cutsem en Suzanne De Cort een blijvend aandenken in de vorm van een oorkonde en een kunstwerkje dat de “samenhorigheid en verbinding van personen” symboliseert.

Nieuws uit Pepingen

"Wij namen het heft in handen en plaatste zelf borden om de trajectcontrole aan te geven"

Omdat heel wat mensen vinden dat de trajectcontroles in Bellingen onvoldoende zijn aangeduid, plaatste cd&v zelf waarschuwingsborden langs het traject.

“Geen zomersnoei op meidoornhagen om onze lokale fruitteelt te beschermen!”

Tijdens de recente gemeenteraadsvergadering van april 2024 heeft het schepencollege een voorstel ingediend om jaarlijks tijdens de zomermaanden onderhoud aan de meidoornhagen uit te voeren. Dit baart cd&v Pepingen zorgen gezien de meidoorn een waardplant is voor bacterievuur dat een ernstige bedreiging vormt voor onze lokale fruitteelt.

Sterretjesweide in Pepingen na 5 jaar eindelijk in gebruik

In december 2018 werd op initiatief van Peter Van Cutsem de eerste sterretjesweide van de gemeente ingericht op het kerkhof van Pepingen. Helaas bleef deze plek vijf jaar lang ongebruikt vanwege administratieve belemmeringen. Dankzij de vastberaden inspanningen van cd&v is de troostplek nu eindelijk beschikbaar voor gebruik.