Cd&v Pepingen schenkt 1.078 euro aan G-sport Pajottenland

Publicatiedatum

Auteur

Peter Van Cutsem

Deel dit artikel

Het cd&v-bestuur overhandigde tijdens de nieuwsjaarsreceptie een cheque van 1.078 euro aan een delegatie van bestuur en G-sporters van G-sport Pajottenland vzw.

“Ieder jaar kiezen we een goed doel of sociaal project waaraan de tombolaopbrengst van ons lente-eetfestijn geschonken wordt. We kozen vorig jaar voor G-sport Pajottenland vzw. Deze vzw wil in de regio Pajottenland alle personen met een verstandelijke beperking een aangepast sportaanbod aanbieden. Samen met enkele partnerclubs bieden zij G-badminton, G-voetbal, G-dans en G-atletiek aan” verduidelijkt cd&v-voorzitter Suzanne De Cort.

Vorige jaren schonk cd&v Pepingen een bedrag aan de MS Liga, steun aan Haiti, ziekenzorgen Groot-Pepingen, bloedgevers Groot-Pepingen, Smile to me! vzw, Ziekenhuisclowns, WZC Vander Stokken en WZC Mater Dei, vzw Ik leef verder en Zorgcirkel Jongdementie.

Het volgende eetfestijn van cd&v Pepingen wordt op 6 – 7 – 8 april 2024 georganiseerd.

Nieuws uit Pepingen

"Wij namen het heft in handen en plaatste zelf borden om de trajectcontrole aan te geven"

Omdat heel wat mensen vinden dat de trajectcontroles in Bellingen onvoldoende zijn aangeduid, plaatste cd&v zelf waarschuwingsborden langs het traject.

“Geen zomersnoei op meidoornhagen om onze lokale fruitteelt te beschermen!”

Tijdens de recente gemeenteraadsvergadering van april 2024 heeft het schepencollege een voorstel ingediend om jaarlijks tijdens de zomermaanden onderhoud aan de meidoornhagen uit te voeren. Dit baart cd&v Pepingen zorgen gezien de meidoorn een waardplant is voor bacterievuur dat een ernstige bedreiging vormt voor onze lokale fruitteelt.

Sterretjesweide in Pepingen na 5 jaar eindelijk in gebruik

In december 2018 werd op initiatief van Peter Van Cutsem de eerste sterretjesweide van de gemeente ingericht op het kerkhof van Pepingen. Helaas bleef deze plek vijf jaar lang ongebruikt vanwege administratieve belemmeringen. Dankzij de vastberaden inspanningen van cd&v is de troostplek nu eindelijk beschikbaar voor gebruik.