Gepubliceerd

Deel dit standpunt

In 2018 trok CD&V Boortmeerbeek samen met Groen in kartel naar de verkiezingen. Het programma voor deze campagne kan je hier terugvinden.

 

CD&V en Groen Boortmeerbeek hebben intens met de inwoners van Boortmeerbeek gepraat: mensen uit onze eigen straat of uit de bedrijfswereld, mede-ouders van de lokale schoolgemeenschap, vrienden uit het verenigingsleven…

Vanuit die dialoog zijn er twee sterke toekomstvisies ontstaan, die heel veel gelijkenissen vertoonden. Opvallend maar ook logisch, net omdat ze ontwikkeld zijn vanuit de reële behoeften van ons allemaal. Beide partijen hebben er daarom voor gekozen om de krachten te bundelen en samen naar de kiezer te trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dit doen we met een ploeg van enthousiaste kandidaten en een sterk toekomstproject voor Boortmeerbeek.

Met ons kartel bieden we de Boortmeerbekenaar een echt alternatief om samen te bouwen aan een duurzaam, groen en bruisend, kortom nieuw Boortmeerbeek. We leven in een tijd van uitdagingen, waarbij we moeten denken aan nieuwe oplossingen voor oude problemen. Dit biedt ook opportuniteiten. Het is tijd om niet langer te kiezen tussen links of rechts, tussen twijfel of extremen, maar om voluit te kiezen voor een nieuwe weg vooruit, over de partijgrenzen heen. In ons programma delen we graag onze toekomstvisie.

 

‘Pact 3190’ met een hart: de kern van ons programma

Ons ‘Pact 3190’ richt zich op een aantal domeinen die rechtsreeks raken aan de dagelijkse leefomgeving
en ons samenleven.

 

 

Onze verkiezingsbelofte: Denken en doen!

Het voorgestelde programma is ambitieus en raakt aan zeer uiteenlopende beleidsdomeinen. Als team zijn we vol vertrouwen en beschikken we over de nodige expertise om de juiste keuzes te maken, en dit met het gepaste overleg, de vereiste nuance en veel zin om ons “Pact 3190” vorm te geven en uit te voeren.

Vanuit ons programma en met een ganse ploeg die zich wil inzetten voor alle Boortmeerbekenaren, mikken we dan ook resoluut op een sterk mandaat voor de volgende legislatuur. Daarbij zetten we volop in op rechtstreekse deelname aan het beleid om zoveel mogelijk van voorgestelde plannen te kunnen realiseren. We gaan er samen voor en doen dat liefst samen met jullie!
We hopen dat jullie dit project en ons Pact een warm hart toedragen!

Het is niet de bedoeling dat beide partijen van ons kartel, CD&V-Groen versmelten tot één grote partij. Beide partijen behouden hun eigenheid en blijven onafhankelijke partijen. Op die manier zijn we elkaars klankbord en kunnen we elkaars ideeën blijven evalueren op hun waarde. Daarmee verhogen we de kwaliteit van onze plannen en –zo hopen we- hun uitvoering te verzekeren.
Uiteraard zullen we na de campagne verder zeer nauw blijven samenwerken, ook in de gemeenteraad en dit met één doel voor ogen: een duurzaam, bruisend en groen, kortom nieuw Boortmeerbeek dat er is voor alle Boortmeerbekenaren! De inhoud van ons programma, is daartoe de beste garantie.

Gerelateerde standpunten