Bart Michiels

Schepen

Bart is 44, papa van Dis (10) en Cel (6), man van Griet, zoon van Monique en wijlen Staf, broer van Raf en Katrien. Hij is ook onze schepen voor sociale zaken.

Na omzwervingen in de culturele wereld is hij enkele jaren directeur van vzw TWERK, een sociale (werk)plaats voor mensen met autisme, vlakbij huis. Ze maken er chocolade en mensen gelukkig.

Bart maakt ook graag theater, te vaak volgens sommigen, te weinig volgens hemzelf. Dat doet hij bij KREUTZFELD Verein, maar ook geregeld in het dagelijks leven en in de politiek. Live te bewonderen op onder andere de gemeenteraad.

 

Ik sta voor

een verbindend beleid met hart, hoofd, buik en ballen. Een spits, slim en warm sociaal en cultureel Herentals. Speciale aandacht voor wie te weinig aandacht krijgt.

 

Ik droom van

een samenleving waar iedereen mee kan. Lachende mensen, gezellige straten en wijken vol leven. Respect voor iedereen. En misschien zelfs liefde.

 

Ik ben

42 jaar, man van Griet en papa van Dis en Cel. Ben directeur op TWERK, sociale (werk)plaats voor mensen met autisme. Maak graag theater. ben gemeenteraadslid en ondervoorzitter van het ziekenhuis.

nieuws van Bart Michiels

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

100% genieten met 0% alcohol

Op de vrijdagmarkt in Herentals is de campagne ‘Kempen 0,0% - 100% genieten, 0% alcohol’ afgetrapt. Bedoeling is zo veel mogelijk mensen aan te sporen om tijdens de maand februari voor alcoholvrij alternatieven te kiezen. Er werd alvast geklonken met een mocktail.

Zorgzame buurt belt aan om mee te 'zorgen'

Het project ‘zorgzame buurt’ Herentals Linkeroever loopt eind februari af, maar coördinator vzw Zewopa hoopt dat de zes wijken ten zuiden van het Albertkanaal ook nadien samen zorgverantwoordelijkheid opnemen. Daarvoor gaat het langs bij de 1.200 adressen.

Eerste digipunt in Herentals

Om inwoners van de vijf Neteland-gemeentes Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal 8 digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd zaterdag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

Buurtbus toert langs wijken

Met de Buurtbus zet Herentals een nieuw mobiel middel om extra ontmoetingsmomenten te creëren. Het doel is om met de bus de dorpen en buitenwijken in te bollen en daar mensen aan te spreken.

Opening Cirkelshop

Vanmiddag is de De Cirkelshop aan de Lierseweg Herentals officiëel geopend. U vindt er kwaliteitsvolle voedingswaren en verbruiksproducten die via de gewone winkels niet meer worden verkocht. De winkel is alleen toegankelijk voor wie het kansentarief geniet. 

'Bijzonder moment voor een bijzonder initiatief'

Het Pomphuis is nieuw dienstencentrum in Morkhoven

Sinds 8 februari heeft Morkhoven een eigen dienstencentrum: Het Pomphuis in het Dorpshuis (Dorp 12).  Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek, met aandacht voor ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers en zorgbehoevenden.