Eerste digipunt in Herentals

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

Om inwoners van de vijf Neteland-gemeentes Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal 8 digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd zaterdag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

Onze samenleving digitaliseert aan een steeds sneller tempo. Solliciteren, werk, administratie, … veel zaken gebeuren steeds meer online. Voor velen is deze verandering niet vanzelfsprekend en lopen ze hierdoor het risico om digitaal uitgesloten te worden. Daarom kunnen Netelandinwoners voortaan terecht bij Digibank Neteland.

Jan Michielsen (CD&V), schepen van communicatie in Herentals: ‘Met de opstart van dit project en in een samenwerking met en dankzij de verschillende partners CVO HIK, Ligo Kempen, VDAB en de lokale besturen van Neteland, zorgen we ervoor dat echt iedereen gelijke digitale kansen krijgt.’

Om inwoners van de vijf gemeentes digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal acht digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd vandaag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

Bart Michiels (CD&V), schepen van gelijke kansen: ‘Een digipunt is een plek waar inwoners gratis hulp krijgen bij al hun vragen rond het gebruik van een computer, smartphone of andere digitale toepassingen. Een digihelper staat op vaste momenten in de week klaar om geduldig ondersteuning op maat te bieden.’

In de bibliotheek van Herentals kan je elke donderdagnamiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur terecht met alle digitale vragen. Een afspraak maken hoeft niet. Iedereen kan met een eigen toestel langskomen of gratis gebruik maken van de openbare computers met internet.

Om zelf aan de slag te gaan met digitale toepassingen kunnen inwoners ook lessen of workshops volgen. Voor diegenen die nood hebben aan een toestel om thuis te gebruiken, bestaat er de uitleendienst. Via Digibank Neteland kunnen inwoners een laptop ontlenen voor een aantal maanden. Verder krijgen ze ondersteuning op maat, thuis of in een digipunt.

De komende maanden openen ook in de andere Neteland-gemeenten digipunten. Men werkt samen met bestaande initiatieven in elke gemeente, zo bouwen ze samen verder aan een digitaal Neteland.

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?