Het Pomphuis is nieuw dienstencentrum in Morkhoven

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

Sinds 8 februari heeft Morkhoven een eigen dienstencentrum: Het Pomphuis in het Dorpshuis (Dorp 12).  Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek, met aandacht voor ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers en zorgbehoevenden.

Het lokaal dienstencentrum in de Herentalse deelgemeente Morkhoven is ontstaan uit het Zorgzame Dorpen-traject van de provincie Antwerpen. De nood aan een laagdrempelig open huis voor onder meer ontmoeting, vorming en dienstverlening allerhande kwam duidelijk naar voren uit de analyse van het dorp.

De naam 'Het Pomphuis' kwam tot stand na een publieke bevraging en verwijst naar de historische pomp op het marktplein van Morkhoven.
 
U kunt er vanaf 9 februari iedere werkdag van 9 tot 16.30 uur terecht voor onder meer inlichtingen over thuiszorg en ondersteuning voor mantelzorgers, maar ook voor bijvoorbeeld een gezellige babbel, een kopje koffie, creatieve workshops en cursussen. Op maandagnamiddag is het dienstencentrum gesloten.

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?