Ook wij steunden de verhoging van de premies voor onthaalouders

Publicatiedatum

Auteur

Peter Van Cutsem

Deel dit artikel

Kinderen verdienen op elk moment een veilige, warme omgeving en de beste zorg. Al jaren kunnen we in Pepingen rekenen op onthaalouders die dagelijks met hart en ziel voor onze allerkleinsten zorgen. Daarom steunden we nu ook het voorstel om de premies voor de onthaalouders en kindercrèches te verhogen. Dit premiestelsel werd in 2008, onder impuls van voormalig CD&V schepen Mich Pompen, in het leven geroepen. 

We merkten enkel op dat de beslissing van het schepencollege om de premies te verhogen reeds genomen werd in februari 2022.

Meer dan 1 jaar later (mei 2023) werd dit pas ter goedkeuring aan de raad voorgelegd. Door het getreuzel kon men vorig jaar nog niet genieten van de verhoging, zeker toen de energiecrisis zich ook liet voelen voor de onthaalouders.

Andere genomen CD&V iniatiatieven als ondersteuning voor onthaalouders.

Nieuws uit Pepingen

"Wij namen het heft in handen en plaatste zelf borden om de trajectcontrole aan te geven"

Omdat heel wat mensen vinden dat de trajectcontroles in Bellingen onvoldoende zijn aangeduid, plaatste cd&v zelf waarschuwingsborden langs het traject.

“Geen zomersnoei op meidoornhagen om onze lokale fruitteelt te beschermen!”

Tijdens de recente gemeenteraadsvergadering van april 2024 heeft het schepencollege een voorstel ingediend om jaarlijks tijdens de zomermaanden onderhoud aan de meidoornhagen uit te voeren. Dit baart cd&v Pepingen zorgen gezien de meidoorn een waardplant is voor bacterievuur dat een ernstige bedreiging vormt voor onze lokale fruitteelt.

Sterretjesweide in Pepingen na 5 jaar eindelijk in gebruik

In december 2018 werd op initiatief van Peter Van Cutsem de eerste sterretjesweide van de gemeente ingericht op het kerkhof van Pepingen. Helaas bleef deze plek vijf jaar lang ongebruikt vanwege administratieve belemmeringen. Dankzij de vastberaden inspanningen van cd&v is de troostplek nu eindelijk beschikbaar voor gebruik.