Zaventem beschermt open ruimte - Bosdelle Sterrebeek

Publicatiedatum

Auteur

Lukas Schillebeeckx

Deel dit artikel

Op voorstel van schepen van Ruimtelijke Ordening, Bart Dewandeleer (cd&v) heeft de Zaventemse gemeenteraad unaniem beslist om de Bosdelle in Sterrebeek te beschermen als open ruimte. Het gaat over een gebied van 3,7 hectare gelegen tussen de Bosdellestraat en de Voskapelstraat. De gemeenteraad heeft daarvoor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) principieel goedgekeurd.

“We gaan 3,7 hectare woongebied omvormen tot bouwvrij landbouwgebied”, zegt schepen Bart Dewandeleer. “Hiermee beschermen we de Bosdelle voor altijd als open ruimte. De Bosdellestraat is de poort naar het Everbergbos en die moeten we te allen prijze vrijwaren van bebouwing. We zetten hiermee een enorme stap in de bouwshift. We hebben ook expliciet de goedkeuring gekregen van de Vlaamse regering voor ons plan. Een omvorming van woongebied naar landbouwgebied op deze schaal is een historisch feit in onze gemeente”.

Het uitkleuren van het woongebied komt er na eerdere beslissingen van het gemeentebestuur om geen nieuwe private verkavelingen met wegenis goed te keuren aan de Vossemlaan in Sterrebeek en aan de Konijnenstraat in Zaventem in april van dit jaar. In mei werd dan het 8,5 hectare grote nieuwe Zavelbos in Sterrebeek plechtig geopend, nadat het 2 jaar voordien op het nippertje gered werd van totale boskapping.

VRT: Zaventem zet woongebied van 4 hectare om in landbouwzone: "Historische beslissing" | VRT NWS: nieuws

HLN: Van landbouw- naar woongebied en nu terug naar landbouwgebied: bouwen opnieuw verboden op Bosdelle | Zaventem | hln.be

Nieuws

Hoe stemmen als Europese inwoner?

Niet-Belgische burgers van een lidstaat van de Europese Unie kunnen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zie hier voor meer info: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-kiest/stemrecht/registratie-stemrecht-niet-belgen

cd&v team Bart kiest voor lijsttrekker Bart Dewandeleer

Op haar nieuwjaarsreceptie zondag in Nossegem maakt cd&v Zaventem haar lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend. Opvallend is dat cd&v naar de kiezer trekt met de naam “cd&v team Bart”. Een bewuste keuze, want de partij zet volop in op haar eerste schepen en kopman Bart Dewandeleer. Team Bart lanceert ook een filmpje om haar boodschap kracht bij te zetten.

Zaventem beschermt open ruimte

Gemeente beschermt gebied van bijna acht voetbalvelden groot.