Hoe stemmen als Europese inwoner?

Publicatiedatum

Auteur

Pieter-Jan Crombez

Deel dit artikel

Niet-Belgische burgers van een lidstaat van de Europese Unie kunnen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zie hier voor meer info: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-kiest/stemrecht/registratie-stemrecht-niet-belgen

Nieuws

cd&v team Bart kiest voor lijsttrekker Bart Dewandeleer

Op haar nieuwjaarsreceptie zondag in Nossegem maakt cd&v Zaventem haar lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober bekend. Opvallend is dat cd&v naar de kiezer trekt met de naam “cd&v team Bart”. Een bewuste keuze, want de partij zet volop in op haar eerste schepen en kopman Bart Dewandeleer. Team Bart lanceert ook een filmpje om haar boodschap kracht bij te zetten.

Zaventem beschermt open ruimte

Gemeente beschermt gebied van bijna acht voetbalvelden groot.

Zaventem zorgt voor senioren

Het seniorenrestaurant in WZC Trappeniers is opnieuw dagelijks open. Het is toegankelijk voor de bewoners van onze rusthuizen en serviceflats en alle Zaventemse 65+-ers. De seniorenuitstap naar Plopsaland
was een voltreffer! Vijfhonderd deelnemers maakten kennis met de geschiedenis van het park. Er was tijd om te genieten van het goede weer, de mooie parkomgeving en de babbels met dorpsgenoten bij de maaltijd.


“Ik doe nog graag een oproep naar vrijwillige chauffeurs voor onze mindermobielencentrale. Het is zo fijn dat onze minder mobiele medeburgers van her naar der kunnen gevoerd worden. Zo is Zaventem een warme gemeente”, zegt Hilde Van Craenenbroeck, schepen van Sociale Zaken.