Pelt is een warme en zorgzame fietsgemeente, gelegen binnen het Nationaal Park Bosland en Natuurgrenspark De Groote Heide. In Pelt is het goed wonen, leven en werken. Pelt draagt met trots het label van Kindvriendelijke Gemeente en zorgt ervoor dat iedereen mee is in de huidige maatschappij. Op ontdekking in het mysterieuze domein van het Hobos en de Groote Hof, een gezellig avondje in een culinair restaurantje in één van onze centra, een natuurwandeling langs de Dommel, het kanaal of het Hageven, ... In Pelt is er altijd en overal iets te beleven!

Onze sociale media

Nieuws

Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes tijdens babyborrel

Vandaag had in Pelt de gemeentelijke babyborrel plaats. In 2023 kwam er in onze gemeente bij liefst 317 gezinnen een kindje bij. Vooral door geboorte, maar ook door adoptie en in pleeggezinnen. Elk van hen is een nieuw Peltenaartje en dat wil het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigde de gemeente ouders en kinderen uit voor een bij uitstek gezinsvriendelijk evenement, dat georganiseerd werd met de medewerking van de vrijwilligers van Wiegwijs en de Peltse Gezinsbonden.

Pelt biedt plekken om rustig te blokken

Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen nog tot en met vrijdag 28 juni terecht op enkele locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo meer dan 40 studieplekken ter beschikking.

Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.

Onze mensen