Nieuws

Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes tijdens babyborrel

Vandaag had in Pelt de gemeentelijke babyborrel plaats. In 2023 kwam er in onze gemeente bij liefst 317 gezinnen een kindje bij. Vooral door geboorte, maar ook door adoptie en in pleeggezinnen. Elk van hen is een nieuw Peltenaartje en dat wil het gemeentebestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigde de gemeente ouders en kinderen uit voor een bij uitstek gezinsvriendelijk evenement, dat georganiseerd werd met de medewerking van de vrijwilligers van Wiegwijs en de Peltse Gezinsbonden.

Pelt biedt plekken om rustig te blokken

Studenten die een rustige plek zoeken om te blokken, kunnen nog tot en met vrijdag 28 juni terecht op enkele locaties dicht bij huis. Dagelijks zijn zo meer dan 40 studieplekken ter beschikking.

Gevarieerd jaarprogramma CC Palethe met nieuw talent en gevestigde waarden

Cultuurcentrum Palethe staat ook het komende seizoen garant voor vele avonden cultuurgenot met heel wat bekende namen, zoals Tom Van Dyck, Jasper Steverlinck, Karen Damen, Les Truttes, Kommil Foo en vele anderen.  Reserveren kan vanaf woensdag 29 mei om 12 uur via www.palethe.be of aan de vrijetijdsbalie.

Fase 2 publieke ruimte ‘Agter De Heuf’ feestelijk in gebruik genomen

De tweede fase van de inrichting van de publieke ruimte in het project ‘Agter De Heuf’ wordt op zaterdag 25 mei feestelijk geopend. Dat is net geen tien maanden na aanvang van de werken. Ook de heraanleg van winkelwandelstraat De Heuf maakte deel uit van de werken. De geplande groene, autoluwe schakel tussen de Oude Markt en de zone van het ziekenhuis krijgt steeds meer vorm.

Pelt roept bewoners Boseind op voor tweede workshop van Boseind

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat. Bewoners en bezoekers van Boseind kunnen nog steeds hun ideeën geven en zich alvast inschrijven voor de workshop. 

Heraangelegd Marktplein opent feestelijk op zaterdag 18 mei

Aanstaande zaterdag 18 mei wordt het  nieuw aangelegde Marktplein in Neerpelt Centrum feestelijk in gebruik genomen. De werken zijn gestart in het voorjaar van 2023. Het is een plein geworden waar het fijn toeven is voor jong en oud, dat klaar is voor de klimaatverandering, veel ruimte geeft aan groen en zwakke weggebruikers, en ook nog ruimte laat voor de auto. Samen met het Marktplein werden ook de omliggende straten en de Broesveldstraat werden volledig vernieuwd.

1000 km middagstad Pelt verwacht duizenden bezoekers in dorpscentrum

11 mei is Pelt middagstad voor het grote vierdaagse fietsevenement t.v.v. Kom op tegen Kanker. Met het voorspelde goede weer verwacht de gemeente dat duizenden bezoekers zullen afreizen naar het evenementendorp middenin Overpelt-Centrum.

De Stroming opent begin augustus haar deuren

De multifunctionele en hedendaagse belevingscampus De Stroming – met onder meer de nieuwe bibliotheek voor Pelt en het fysieke Huis van het Kind – opent haar deuren op maandag 5 augustus. De opening van het gebouw is, mede door het aanhoudende slechte weer van de laatste tijd, met een aantal weken opgeschoven. Dit zorgt ervoor dat de huidige biblocaties in Neerpelt en Palethe en de consultatiebureaus van Wiegwijs langer open zullen blijven.

Realisatie Interregionaal Hoppinpunt Pelt start met verkeerstellingen

Op 22 april startten op 28 plaatsen in Pelt verkeerstellingen, die het verkeer in en rond Pelt in kaart moeten brengen. De tellingen zijn het startschot van een grootschalige studie in opdracht van de gemeente Pelt, het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel, De Werkvennootschap, De Lijn en het Departement Mobiliteit en Openbare Werken. Het project krijgt de naam Connectie Noord en zal de bereikbaarheid met het openbaar vervoer in Noord-Limburg sterk verbeteren.

 

Wildspiegels in Kolisbos om aanrijdingen met reeën te voorkomen

Wildbeheerseenheid (WBE) De Prinsenloop heeft wildspiegels geplaatst langs de wegen aan het Kolisbos. Sinds afgelopen herfst zijn daar al zeven reeën doodgereden. De auto’s lopen ook schade op bij dergelijke aanrijdingen. De reflectoren moeten er nu voor zorgen dat het Kolisbos veiliger is, zowel voor mens als voor dier. De gemeente heeft het initiatief financieel ondersteund.