Mien Van Olmen

Burgemeester

Mien is onze kopvrouw en burgemeester van onze stad. Ze is een geboren leider met bergen ervaring; hoogopgeleid, een dossiervreter, een voortrekker, een verzoener en bovenal een democraat. Mien wordt alom geprezen om haar gedrevenheid, dossierkennis en lange termijnvisie over waar ze met onze stad naar toe wil.

Mien Van Olmen is nu reeds 19 jaar actief in de Herentalse politiek. Eerst zes jaar in de oppositie, daarna 11 jaar als Schepen en nu als burgemeester. Bovendien is ze ook bovenlokaal actief als provincieraadslid.

Mien heeft ambitieuze plannen met onze stad en wil volop inzetten op stadsontwikkeling en mobiliteit. Een mooi voorbeeld hiervan is de aanleg van het Begijnhofpark dat een grote dynamiek met zich meebrengt en door ieder wordt gesmaakt. De aanleg van dit mooie park moet een aanzet zijn om onze stad groener te maken en meer uitstraling te geven. Tot op heden hebben we op dat vlak echt te weinig ambitie getoond en daar wil Mien zich ten volle voor inzetten.

Ik sta voor

een degelijk Herentals waar op een kwalitatieve manier aan gebouwd wordt. Een Herentals dat karakter uitstraalt. Een Herentals met een zorgzaam beleid. Een Herentals dat niet bang is om naar de toekomst te kijken.

Ik droom van

een warm Herentals, Noorderwijk en Morkhoven waar iedereen zich welkom voelt. Een Herentals waar iedereen goesting krijgt om de dingen aan te pakken, gewoon omdat het hier zo verdomd goed is.

Ik ben

burgerlijk ingenieur, fulltime schepen en provincieraadslid, een zorgzame moeder van vijf meisjes en de dochter van de aspergeboer. Ik ben een dossiervreter, initiatiefnemer, ambitieus, warmhartig en uw gedroomde burgemeester.

nieuws van Mien Van Olmen

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?

Jan Michielsen legt eed af als waarnemend burgemeester

Schepen Jan Michielsen (CD&V) heeft dinsdag de eed afgelegd als waarnemend burgemeester bij gouverneur Cathy Berx.

Buurtbus toert langs wijken

Met de Buurtbus zet Herentals een nieuw mobiel middel om extra ontmoetingsmomenten te creëren. Het doel is om met de bus de dorpen en buitenwijken in te bollen en daar mensen aan te spreken.

Opening Cirkelshop

Vanmiddag is de De Cirkelshop aan de Lierseweg Herentals officiëel geopend. U vindt er kwaliteitsvolle voedingswaren en verbruiksproducten die via de gewone winkels niet meer worden verkocht. De winkel is alleen toegankelijk voor wie het kansentarief geniet. 

'Bijzonder moment voor een bijzonder initiatief'

Het Pomphuis is nieuw dienstencentrum in Morkhoven

Sinds 8 februari heeft Morkhoven een eigen dienstencentrum: Het Pomphuis in het Dorpshuis (Dorp 12).  Een lokaal dienstencentrum is een ontmoetingsplek, met aandacht voor ouderen, mensen met een beperking, mantelzorgers en zorgbehoevenden.