Jan Michielsen legt eed af als waarnemend burgemeester

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

Schepen Jan Michielsen (CD&V) heeft dinsdag de eed afgelegd als waarnemend burgemeester bij gouverneur Cathy Berx.

Schepen Jan Michielsen vervangt burgemeester Mien Van Olmen. Die maakte begin oktober bekend dat ze voor onbepaalde tijd een stap opzij zet. Ze deed dat op vraag van haar kinderen en haar arts. “Ik heb de komende periode nodig om te herstellen en mijn mentaal evenwicht terug te vinden. Ik zet dan ook de komende drie maanden, op advies van de huisarts en op uitdrukkelijke vraag van mijn meisjes thuis, een stap terug en zal mijn mandaat als burgemeester, gemeenteraadslid en provincieraadslid tijdelijk ter beschikking stellen”, verklaarde ze toen.

Omdat de burgemeester langdurig afwezig is, is deze eedaflegging verplicht. De eedaflegging gebeurde in het Provinciehuis in Antwerpen.

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?