cd&v nieuwjaarsreceptie 2024

Publicatiedatum

Auteur

Polien Willems

Deel dit artikel

Hotel Karmel liep vanmiddag gezellig vol voor de lokale CD&V nieuwjaarsreceptie.  Illusionist Kim Dèrvan gaf er een origineel optreden tussen en met het publiek.  'Gaat deze Illusionist het tij voor de CD&V doen keren bij de verkiezingen in juni en vooral die in oktober bij de lokale gemeenteraad?', klonk het in de wandelgangen.

De nationale peilingen blijven dieptepunten geven voor de eens zo populaire CVP - nu CD&V - met dramatische prognoses : 11%.

Gaat het in 2018 coalitie vormen van CD&V Herentals met de separatisten van N-VA en het als een blok laten vallen van Vooruit (ex-Sp.a) invloed hebben op de Herentalse resultaten in oktober 2024 ? Simpel : de kiezer beslist.  En gaat N-VA samen met extreem Vlaams Belang in de Kempen Neteland ?

Herstelde burgemeester Mien Van Olmen houdt de moed erin  : "Daadkracht tonen en doen wat moet gebeuren"

De uit ziekteverlof teruggekeerde burgemeester Mien Van Olmen houdt echter de moed erin : "Deze week werd de nieuwe gemeentemonitor gelanceerd, het resultaat van een zeer uitgebreide burgerbevraging. En het was even slikken. Het raakt me als burgemeester dat het vertrouwen in ons bestuur wegzakt tot 19%...

Maar het stemt me blij dat 83% van onze inwoners zich gelukkig voelt in Herentals, dat 83% zich tevreden voelt in zijn buurt en dat 47% een sterk sociaal netwerk ervaart in zijn of haar buurt, deze indicatoren stijgen bovendien positief. .

En daar gaat het ons om, dat mensen zich goed en geborgen voelen in onze stad. We investeerden sterk in ontmoetingen en in de weerbaarheid van mensen: cado, het pomphuis, buurtmaaltijd, de buurtbus en de sociale kruidenier met zijn popups in Noorderwijk en Morkhoven… een kleine greep uit de vele inspanningen die deze legislatuur werden geleverd.

Maar het verontrust me ook te lezen in deze gemeentemonitor dat 21% van de Herentalsenaren uitspreekt het onprettig te vinden buren te hebben van een andere afkomst. Goed samenleven is uiteraard niet altijd eenvoudig en vanzelfsprekend, zowel in het gezin, op het werk, in verenigingen, met onze buren, ook in de politiek ... vraagt goed samenleven dat ieder zich moet inspannen. En dat is niet anders met mensen van een andere afkomst …  dat vraagt inspanningen van iedereen.

Want ook ons Herentals is gekleurd, 120 andere nationaliteiten wonen in onze stad, waarvan de Nederlanders veruit het meest in aantal zijn. Als lokaal bestuur moeten we sterk inzetten op integratie: inburgeringscursussen, toeleiding tot taal, … maar ook ontmoeting en kennismaking moeten we faciliteren.

U merkt het, de christendemocraten in het Herentalse stadsbestuur bewaken sterk dat we investeren in mensen en ontmoeten.

Maar we investeerden we ook sterk in stenen, ondanks de moeilijke financiële situatie. De opening van de nieuwe prachtige creatieve kunstencampus aan de Molenvest, een vernieuwd superhedendaags archief, de start van de bouw van een nieuwe sporthal voor onze deelgemeenten, de langverwachte start van de laatste fase van de renovatie van onze trots op de Grote Markt: de Lakenhal met haar Fraikinzolder, de opening van het gerenoveerde politiecommissariaat en de doorbraak in de vernieuwing van de Herentalse brandweerkazerne en de doorbraak in het legaat van Le Paige met de start van de bouw van een nieuwe kerk en het herstel van de Netevallei…

Onze nieuwe voorzitter Nancy haalde het al aan, de politiek op alle niveau’s toonde zich de afgelopen periode niet van zijn beste kant. Veel mensen hebben het vertrouwen in de politiek verloren, ook in Herentals dus volgens de gemeentemonitor. Politiek betekent echter met een groot hart zorgen dat een samenleving goed en toekomstbestendig bestuurd wordt. Het is ten volle ten dienste staan, daadkracht tonen en doen wat moet gebeuren", besluit Mien Van Olmen.

Nationale CD&V-kopstukken Wouter Beke en Servais Verherstraeten gingen graag met de lokale afdeling op de foto.

De andere sprekers onderstreepten : 'Bij CD&V streven we naar respect, vernieuwing en doelgerichtheid voor onze geliefde stad Herentals. Samen met jou willen we deze waarden verder uitdragen en het jaar 2024 met positieve energie tegemoet treden.'

Dat het een zeer spannend verkiezingsjaar voor CD&V wordt, staat al een paal boven water, zeker ook in de Keizerstad.

Precies op 30m van hotel Karmel in zaal 't Hof vond zaterdagnamiddag de nieuwjaarsreceptie van Vlaamse Belang plaats.  Daar klonk heel andere taal van VB-voorzitter Tom Van Grieken...

Nieuws uit Hertals

Bart Michiels trekt de lijst in Herentals

De huidige Herentalse schepen van Sociale Zaken Bart Michiels (CD&V) wordt in oktober de lijsttrekker van CD&VPLUS. “We plaatsen een PLUS achter de naam van onze partij omdat het beleid een plus nodig heeft”, zegt Michiels. Uittredend burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) wordt straks lijstduwer en beslist later over haar politieke toekomst.

Wereldalsquiz levert 600 euro op

CD&V-Herentals organiseerde op 15 maart een succesvolle Wereldtals-quiz. De opbrengst van €600 schonk de partij  vanmiddag integraal aan vzw Opweg, een van de organisaties die dag in dag uit van Herentals een inclusievere stad maken. Opweg gaat het bedrag ook heel inclusief en diversiteitsgericht inzetten, en o.a. gebruiken voor spelletjes en activiteiten naar hun bijzondere doelgroepen.

100% genieten met 0% alcohol

Op de vrijdagmarkt in Herentals is de campagne ‘Kempen 0,0% - 100% genieten, 0% alcohol’ afgetrapt. Bedoeling is zo veel mogelijk mensen aan te sporen om tijdens de maand februari voor alcoholvrij alternatieven te kiezen. Er werd alvast geklonken met een mocktail.