Voor een veiligere schoolbuurt in Opoeteren

Publicatiedatum

Auteur

cd&v Maaseik

Deel dit artikel

Hoewel de afgelopen jaren in enkele steden en gemeenten initiatieven werden opgestart voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, laat deze in Opoeteren (en ook in Maaseik en Neeroeteren) nog steeds te wensen over. Nochtans konden inwoners van onze gemeente via het Route2School project plaatsen aangeven die aangepakt moesten worden. Er is dus een perfect overzicht van de pijnpunten en bekommernissen.

Ons raadslid Frank Goossens heeft de voorstellen van Route2School (het volledige document vind je hier) herhaaldelijk op agenda van de gemeenteraad gebracht en dit een laatste maal op de raad van 4 september 2023. De voorstellen werden jammer genoeg weggestemd door het gemeentebestuur omdat men naar eigen zeggen met een eigen initiatief zou komen.

Tijdens de gemeenteraad van 27 november 2023, kwam het gemeentebestuur inderdaad met een voorstel: een fietsstraat in de Schoolstraat. Toch is onze vaststelling dat fietsers in deze fietsstraat gevaarlijk voorbijgestoken worden op ieder moment van de dag.

Cd&v wilt de aanbevelingen van Route2School ter harte nemen en verankeren. Dit voor een veiligere schoolbuurt, want veiligheid ligt jou en onze partij nauw aan het hart.

Dossiers

Gun onze jongeren een OverKop huis

Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag in 2016 werden vijf OverKop-huizen gerealiseerd. Door de jaren heen is hun aantal gegroeid tot 61 OverKop huizen. Cd&v Maaseik roept op om dringend werk te maken van een OverKop huis voor onze jongeren.

Meer ambitie voor de site van het oud ziekenhuis

Het is een goede zaak dat de site van het oud ziekenhuis onder handen wordt genomen. Men gaat inzetten op ontharding en vergroening. Vanuit cd&v Maaseik vinden we dat de plannen méér ambitie mogen tonen. We pleiten om naast de vergroening ook bebouwing (bijv. seniorenwoningen) te voorzien. 

Gun iedereen zorgeloos parkeren in Maaseik

Het is algemeen geweten dat er veel problemen zijn met het betaalsysteem in de ondergrondse parkeergarages in Maaseik. Mensen vertrouwen het systeem niet meer.