Gun iedereen zorgeloos parkeren in Maaseik

Publicatiedatum

Auteur

cd&v Maaseik

Deel dit artikel

Het is algemeen geweten dat er veel problemen zijn met het betaalsysteem in de ondergrondse parkeergarages in Maaseik. Mensen vertrouwen het systeem niet meer.

Omdat de mensen het systeem niet meer vertrouwen laat men Maaseik figuurlijk links liggen. Dit is nadelig voor onze handelaars, horeca, enz. 

Opdat iederen met een gerust hart Maaseik zou komen bezoeken, stellen we voor om de slagbomen open te laten.

Dossiers

Gun onze jongeren een OverKop huis

Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag in 2016 werden vijf OverKop-huizen gerealiseerd. Door de jaren heen is hun aantal gegroeid tot 61 OverKop huizen. Cd&v Maaseik roept op om dringend werk te maken van een OverKop huis voor onze jongeren.

Meer ambitie voor de site van het oud ziekenhuis

Het is een goede zaak dat de site van het oud ziekenhuis onder handen wordt genomen. Men gaat inzetten op ontharding en vergroening. Vanuit cd&v Maaseik vinden we dat de plannen méér ambitie mogen tonen. We pleiten om naast de vergroening ook bebouwing (bijv. seniorenwoningen) te voorzien. 

Gun Opoeteren toegang tot cash geld

De mogelijkheid om cash geld af te halen is belangrijk. In Opoeteren is er geen bankautomaat meer. Dit is een probleem voor minder mobiele inwoners, voor onze handelaars en eigenlijk voor iedereen die voortaan in de auto moet stappen om aan cash geld te geraken. 

cd&v Maaseik wilt dan ook dat het stadsbestuur dit in eigen beheer gaat organiseren. Er zijn meerdere gemeenten (bijv. Eerste gemeentelijke bankautomaat in Moorsele - VRT) in Vlaanderen die dit reeds gedaan hebben, uit respect voor haar inwoners.