Wingene

Welkom bij cd&v Wingene-Zwevezele-Ruiselede! We zetten ons in voor een gemeente waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Wingene is een mooie landelijke gemeente, waar het verenigingsleven bruisend is. Onze mandatarissen zijn actief op verschillende terreinen en werken nauw samen met het gemeentebestuur. Wil jij ook meewerken aan een warme gemeente? Contacteer ons!

[email protected]
0478 26 37 40

Onze sociale media

Nieuws van Wingene

Bespreekba(a)r

Eind 2023 lanceerden we een online bevraging onder de titels ‘Wingene Kiest’, ‘Zwevezele Kiest’ en ‘Ruiselede Kiest’. Meer dan 1.500 mensen vulden deze bevraging in. Ben je benieuwd naar de resultaten? We delen die graag met jou!

Schepen Hedwig Kerckhove zet wegens medische redenen stap terug, Stefaan Verhelle volgt op

Hedwig Kerckhove, schepen in Wingene van openbare werken, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, noord-zuid en land- en tuinbouw, liet afgelopen weekend zijn partij weten dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking stelt van de partij wegens medische redenen. Hij wordt als schepen vervangen door gemeenteraadslid Stefaan Verhelle.

CD&V WZR en RKD lossen eerste nieuwe namen lokale verkiezingen

Op zondag 13 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. Cd&v Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD trekken samen naar de kiezer met het oog op de fusie van beide gemeenten op 1 januari 2025. Burgemeester Lieven Huys stelt alvast enkele nieuwe kandidaten op de gezamenlijke lijst voor.

Lieven Huys: “We zijn al geruime tijd bezig met het schrijven van ons verkiezingsprogramma en het finetunen van onze kieslijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Samen met burgemeester Greet De Roo uit Ruiselede wil ik, naar goede traditie, een evenwichtige lijst met sterke mensen die de stem van onze inwoners vertegenwoordigen in onze gemeenteraad. Die lijst zal bestaan uit bekende gezichten, maar we willen ook nieuwe mensen een plek geven. Ervaring en vernieuwing dus.”

Onze mensen

contact

Lees meer