Nieuws van Wingene

Schepen Hedwig Kerckhove zet wegens medische redenen stap terug, Stefaan Verhelle volgt op

Hedwig Kerckhove, schepen in Wingene van openbare werken, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, noord-zuid en land- en tuinbouw, liet afgelopen weekend zijn partij weten dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking stelt van de partij wegens medische redenen. Hij wordt als schepen vervangen door gemeenteraadslid Stefaan Verhelle.

CD&V WZR en RKD lossen eerste nieuwe namen lokale verkiezingen

Op zondag 13 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. Cd&v Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD trekken samen naar de kiezer met het oog op de fusie van beide gemeenten op 1 januari 2025. Burgemeester Lieven Huys stelt alvast enkele nieuwe kandidaten op de gezamenlijke lijst voor.

Lieven Huys: “We zijn al geruime tijd bezig met het schrijven van ons verkiezingsprogramma en het finetunen van onze kieslijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Samen met burgemeester Greet De Roo uit Ruiselede wil ik, naar goede traditie, een evenwichtige lijst met sterke mensen die de stem van onze inwoners vertegenwoordigen in onze gemeenteraad. Die lijst zal bestaan uit bekende gezichten, maar we willen ook nieuwe mensen een plek geven. Ervaring en vernieuwing dus.”

Wingene Kiest / Zwevezele Kiest / Ruiselede Kiest

Doe mee en laat jouw stem horen over de toekomst van Zwevezele/Ruiselede/Wingene!

‘Een veilige & vlotte schoolbuurt: daar zorgen we samen voor’ – actie!

Met de start van het schooljaar fietsen en wandelen weer heel wat scholieren terug naar school. We willen er samen voor zorgen dat onze kinderen en jongeren dat op een veilige manier kunnen doen. Voor ons is veiligheid één van de speerpunten. Met onze terug-naar-school campagne willen we iedereen attent maken op hun eigen weggedrag en een veilige schoolomgeving. Want voor een veilig schoolbegin zorgen we samen. Graag rollen we onze affichecampagne uit.

Dialoogmoment met minister Jo Brouns over het stikstofakkoord

Het is geen geheim dat het van bij de start geen eenvoudige onderhandelingen zijn geweest. Het stikstofakkoord moest het midden vinden tussen natuur, landbouw en economie. “De gevolgen van het akkoord worden steeds meer duidelijk. Ik ben erg tevreden dat zo veel mensen ingingen op de uitnodiging en zo antwoorden kregen op hun vragen”, zegt Vlaams parlementslid Brecht Warnez die mee de minister naar Wingene haalde.

Ambitieus verder bouwen aan ondernemende gemeente

Op zondag 19 maart organiseerde CD&V Wingene-Zwevezele zijn jaarlijkse lentereceptie. Dit keer vormde de toonzaal van tuinmeubelhandel Semperfi op de industriezone Flandria in Zwevezele het decor. Nationaal CD&V-voorzitter Sammy Mahdi sprak de meer dan 200 aanwezigen toe. Ook burgemeester Lieven Huys nam het woord: “We bouwen ambitieus verder aan onze ondernemende plattelandsgemeente waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten.”