"Wij gaan op eigen kracht naar de kiezer."

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Cd&v Maarkedal gaat op eigen kracht naar de verkiezingen. Dat heeft de partij bekend gemaakt op hun jaarlijkse lenteontbijt voor de leden. In een gezellige drukte maakte de partij ook bekend dat Simon Van Quickelberghe de kopman wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Andere kandidaten maakte de partij nog niet bekend maar ze geeft wel aan dat het sowieso een goede mix van ervaring, jong en nieuw talent wordt. Voor de federale verkiezingen in juni zal Viktor Opsomer cd&v Maarkedal vertegenwoordigen als 5de kandidaat-opvolger.

De houdbaarheidsdatum van de huidige meerderheidscoalitie is duidelijk overschreden, stelt cd&v Maarkedal. Cd&v is er na 12 jaar oppositie klaar voor, de partij geeft aan de enige garantie te zijn om het huidige status quo te doorbreken in oktober. Kwaliteitsvol lokaal onderwijs, betaalbaar wonen voor onze eigen Maarkedalse jeugd,  een sterk verenigingsleven, uitdagingen genoeg volgens de lokale partij. “De coalitiepartners, Open VLD en N-VA  spreken elkaar vaak tegen, duidelijk communiceren over openbare werken of de toekomst van onze verengingen, zoals bij de faliekante behandeling van het voetbaldossier, zit er niet meer in.” aldus cd&V Maarkedal.

Simon Van Quickelberghe: “Ook een lokaal gemeentebestuur kan een verschil maken voor haar eigen lanbouwbedrijven, vaak familiale bedrijven waar het hele gezin actief in meewerkt. Elke vierkante meter landbouwgrond die we kunnen behouden moeten we ook effectief vrijwaren. Verkiezingsbeloftes om enkel maar meer bomen te planten helpen niet.”

 

 

 

 

 

 

Ook bovenlokaal doet cd&v Maarkedal een duidelijke bijdrage. Viktor Opsomer zal de jongste zijn op de federale cd&v-lijst. Hij schreef mee aan de Nationale Veiligheidsstrategie, ging met B-FAST naar Turkije na de aardbevingen om noodhulp te bieden én is intussen diplomatiek adviseur van de Minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden.

Viktor Opsomer: “Zelf wil ik mij inzetten voor meer veiligheid. Daar is federaal nog wel wat werk te doen. Het versterken van onze defensie, een civiele bescherming en brandweer die genoeg middelen hebben om overstromingen en langere periodes van droogte het hoofd te bieden, maar ook het opnieuw weerbaar maken van onze samenleving. We hebben de voorbije jaren woelige tijden gekend, we moeten het heft in eigen handen nemen en ervoor zorgen dat we geen speelbal van onze tijd worden.

Maarkedal_Nieuws

Verslaggeving van gemeenteraad vanaf heden nog transparanter

Wie al eens een gemeenteraad heeft bijgewoond weet dat de interessantste tussenkomsten vaak gebeuren bij de mondelinge vragen en toelichtingen. Het is dan dat gemeenteraadsleden de vrijheid krijgen om zelf het onderwerp van een vraag te bepalen. Onze fractie is dan het meest actief omdat we op dat moment de vragen kunnen stellen die de meerderheidspartijen misschien niet altijd even graag horen. Zo kunnen we onze controlerende rol als oppositie ook voluit spelen.

Wateroverlast langs Maarkeweg

Het is spijtig genoeg een gekend fenomeen, de wateroverlast langs de Maarkeweg veroorzaakt door de erosie. De hevige regenval van het voorbije najaar heeft deze problematiek opnieuw op de agenda gezet.