Maarkedal_Nieuws

"Wij gaan op eigen kracht naar de kiezer."

Cd&v Maarkedal gaat op eigen kracht naar de verkiezingen. Dat heeft de partij bekend gemaakt op hun jaarlijkse lenteontbijt voor de leden. In een gezellige drukte maakte de partij ook bekend dat Simon Van Quickelberghe de kopman wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Andere kandidaten maakte de partij nog niet bekend maar ze geeft wel aan dat het sowieso een goede mix van ervaring, jong en nieuw talent wordt. Voor de federale verkiezingen in juni zal Viktor Opsomer cd&v Maarkedal vertegenwoordigen als 5de kandidaat-opvolger.

Verslaggeving van gemeenteraad vanaf heden nog transparanter

Wie al eens een gemeenteraad heeft bijgewoond weet dat de interessantste tussenkomsten vaak gebeuren bij de mondelinge vragen en toelichtingen. Het is dan dat gemeenteraadsleden de vrijheid krijgen om zelf het onderwerp van een vraag te bepalen. Onze fractie is dan het meest actief omdat we op dat moment de vragen kunnen stellen die de meerderheidspartijen misschien niet altijd even graag horen. Zo kunnen we onze controlerende rol als oppositie ook voluit spelen.

Wateroverlast langs Maarkeweg

Het is spijtig genoeg een gekend fenomeen, de wateroverlast langs de Maarkeweg veroorzaakt door de erosie. De hevige regenval van het voorbije najaar heeft deze problematiek opnieuw op de agenda gezet.