Nieuws van CD&V Wervik

Tom Durnez en Meinert Vanneste, de kandidaten voor Wervik en Geluwe op 9 juni 2024.

Op zaterdag 24 februari werden in Torhout de West-Vlaamse cd&v-lijsten voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 goed.   
Tom Durnez staat 12e plaats voor het Federaal Parlement.
Meinert Vanneste is 12e opvolger op de Vlaamse lijst.

Lijsttrekker CD&V Wervik - Geluwe Bercy Slegers

Bercy Slegers, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor CD&V Wervik-Geluwe in oktober 2024. Op 13 oktober 2024 trekt CD&V Wervik-Geluwe met Bercy Slegers als lijsttrekker naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

My Local Job, ook in Wervik

In Wervik is het goed leven en wonen maar ook werken. Stad Wervik wil daarom een helpende hand bieden in de zoektocht naar lokaal werk of lokale werknemers. In deze tijden, waar kandidaten al schaars zijn, is het een kwestie om maximaal de kandidaten tot bij de werkgever te krijgen. 

"Als stad willen we alle mogelijke drempels wegwerken zodat kandidaat en werkgever, dadelijk in een gesprek, elkaar beter kunnen leren kennen en verdere afspraken kunnen maken." Dit doen we door in te zetten op de laagdrempelig app "My local Job" dat zegt Schepen van Economie Yves Obin (CD&V)

Het licht gaat terug aan!

Stadsbestuur van Vooruit en CD&V  knippert de openbare verlichting ’s nachts opnieuw aan 

Nu de energieprijzen sterk zijn gedaald in vergelijking met september 2022, besliste de meerderheid Vooruit en CD&V om de openbare verlichting opnieuw aan te steken. In november vorig jaar werd de openbare verlichting in Wervik op aangeven van Fluvius gedoofd door de zeer hoge energieprijzen. Het was de bedoeling om deze actie na 1 jaar te evalueren, zoals aangekondigd in de gemeenteraad van augustus. 

Tom en Lily zorgen voor een veilige schoolomgeving

Een eerste stap richting verkeersveiligere schoolomgevingen!

Afgelopen week plaatste het stadsbestuur twee nieuwe elementen die oproepen voor meer aandacht naar de schoolgaande jeugd.

"Met de plaatsing van Tom en Lily willen we bestuurders oproepen om waakzamer te zijn in het verkeer" aldus schepen van Mobiliteit Tom Durnez. 

Dag van de Jeugdbeweging

Op vrijdag 20 oktober vieren we over heel Vlaanderen, maar zeker ook in Wervik, Dag van de Jeugdbeweging.

Met heel wat activiteiten zetten we de jeugdbewegingen en de vele leden in de kijker.

Schepen van Jeugd Bercy Slegers en gemeenteraadslid Meinert Vanneste tekenden alvast present op het ontbijt in d'Arke.

Culturele infrastructuur nu ook voorzien van glazen.

Een extra' tje voor de verenigingen bij het gebruik van de culturele zalen in Wervik.