Lijsttrekker CD&V Wervik - Geluwe Bercy Slegers

Publicatiedatum

Auteur

Bercy Slegers

Deel dit artikel

Bercy Slegers, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor CD&V Wervik-Geluwe in oktober 2024. Op 13 oktober 2024 trekt CD&V Wervik-Geluwe met Bercy Slegers als lijsttrekker naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Sinds mei 2022 kan CD&V na 10 jaar oppositie opnieuw meebesturen. Als partij willen we werk maken van een realistisch en betaalbaar beleid op mensenmaat voor Wervik en Geluwe. Geen grote projecten zonder draagvlak, maar beleid op maat van onze stad met respect.  Wervik moet een leuke plek zijn waar het aangenaam wonen, leven en werken voor iedereen.

Ambitieus wanneer het kan, maar met het oog op de financiële gezondheid van onze stad. Zo stuurden we het onthardingsdossier van de Westmolenstraat bij, komt er in 2024 een update in het mobiliteitsbeleid met respect voor iedere weggebruiker. Zaal Oosthove zal een groot project worden in de volgende legislatuur.  GC Gilwe is een zegen voor de verenigingen, nu is Wervik aan de beurt.  Een nieuwe evenementenzaal voor cultuur, jeugd en vrije tijd.  Belangrijk is dat we handelaars ondersteunen en kwaliteitsvolle huisvesting verder stimuleren met premies en controles. Zorgen voor onze inwoners dankzij een sociaal maar realistisch beleid.

“Bercy is lijsttrekker maar is natuurlijk ondersteund door ons team van schepenen en gemeenteraadsleden. Ons oranje team is overal aanwezig met een luisterend oor voor wat de mensen zelf willen.  Dichtbij de mensen en met een grote dosis gezond verstand willen we met de partij onze Stad Wervik-Geluwe verstandig besturen.” , zegt afdelingsvoorzitter Hendrik Ingelbeen.

Bercy is een dossiervreter met een grote portie mensenkennis.  Het is deze keer de grootste partij van de Stad die de burgemeester levert.  Net daarom willen wij volop meedingen om de grootste partij van onze stad te worden en de burgemeester te leveren. Tijd voor een nieuwe wind met een burgermoeder voor al onze inwoners.

De komende weken lanceren we via sociale media enkele stellingen over concrete ideeën die leven bij het opmaken van ons programma. Zo bevragen we de burger en bouwen we verder aan onze ideale stad. Als CD&V willen we werk maken van een stad die respect heeft voor verenigingen, lokale ondernemers en het landelijk gebied.  We maken van Wervik-Geluwe een leuke plek om te wonen, te leven en te werken.


Personalia:

Bercy Slegers, 47 jaar,                                                                                             
woont in de Speiestraat in Wervik,

Gemeenteraadslid in Wervik sinds 2000.
Schepen in Wervik van 2007 tot 2012 én van 2022 tot nu.
Provincieraadslid van 2007 tot 2011.
Federaal parlementair van 2011 tot 2014 en in 2020.

 

 

Nieuws van CD&V Wervik

Tom Durnez en Meinert Vanneste, de kandidaten voor Wervik en Geluwe op 9 juni 2024.

Op zaterdag 24 februari werden in Torhout de West-Vlaamse cd&v-lijsten voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 goed.   
Tom Durnez staat 12e plaats voor het Federaal Parlement.
Meinert Vanneste is 12e opvolger op de Vlaamse lijst.

My Local Job, ook in Wervik

In Wervik is het goed leven en wonen maar ook werken. Stad Wervik wil daarom een helpende hand bieden in de zoektocht naar lokaal werk of lokale werknemers. In deze tijden, waar kandidaten al schaars zijn, is het een kwestie om maximaal de kandidaten tot bij de werkgever te krijgen. 

"Als stad willen we alle mogelijke drempels wegwerken zodat kandidaat en werkgever, dadelijk in een gesprek, elkaar beter kunnen leren kennen en verdere afspraken kunnen maken." Dit doen we door in te zetten op de laagdrempelig app "My local Job" dat zegt Schepen van Economie Yves Obin (CD&V)

Het licht gaat terug aan!

Stadsbestuur van Vooruit en CD&V  knippert de openbare verlichting ’s nachts opnieuw aan 

Nu de energieprijzen sterk zijn gedaald in vergelijking met september 2022, besliste de meerderheid Vooruit en CD&V om de openbare verlichting opnieuw aan te steken. In november vorig jaar werd de openbare verlichting in Wervik op aangeven van Fluvius gedoofd door de zeer hoge energieprijzen. Het was de bedoeling om deze actie na 1 jaar te evalueren, zoals aangekondigd in de gemeenteraad van augustus.