My Local Job, ook in Wervik

Publicatiedatum

Auteur

Meinert Vanneste

Deel dit artikel

In Wervik is het goed leven en wonen maar ook werken. Stad Wervik wil daarom een helpende hand bieden in de zoektocht naar lokaal werk of lokale werknemers. In deze tijden, waar kandidaten al schaars zijn, is het een kwestie om maximaal de kandidaten tot bij de werkgever te krijgen. 

"Als stad willen we alle mogelijke drempels wegwerken zodat kandidaat en werkgever, dadelijk in een gesprek, elkaar beter kunnen leren kennen en verdere afspraken kunnen maken." Dit doen we door in te zetten op de laagdrempelig app "My local Job" dat zegt Schepen van Economie Yves Obin (CD&V)

We willen een hart onder de riem steken van elke werkgever om de handen te vinden die zo nodig zijn voor onze lokale economie. Dit zowel voor de grote ondernemingen en KMO’s maar ook de slager en de bakker en …

Voor elke werkzoekende of Wervikse vrijwilliger willen wij deze extra digitale weg aanbieden naar een succesvolle job of tijdsbesteding.

Met deze app wil het stadsbestuur, naast het samenbrengen van werkgevers en werkzoekenden, ook mee de ommekeer van de huidige, klassieke wervingsprocedure faciliteren.

Geen mails, maar direct een gesprek als eerste communicatie.

Hoe dit nu precies werkt?

Burgers op zoek naar een nieuwe uitdaging, werk dichtbij huis, een extra bijverdienste, een studentenjob, … downloaden best de app My Local Job.

Daarna moet je je registeren. Dit gaat super gemakkelijk: je hebt geen CV nodig, maar een korte, krachtige omschrijving wie je bent, wat je kan, wat je zoekt.

  • Zet de filter op ‘Wervik’, scroll door de vacatures en swipe om je kandidaat te stellen.
  • De werkgever krijgt op de app een melding van je interesse en kan je dadelijk bellen of mailen.
  • Voilà, jullie eerste gesprek!

Ook voor bedrijven of organisaties uit Wervik die op zoek zijn naar versterking is het een gebruiksvriendelijke app.

Zoekt het bedrijf helpende handen voor een paar uren of langere tijd: een vaste medewerker, een flexi, een student, een zelfstandige, een vrijwilliger,...?

Dan moeten ze zich eerst even registreren, snel en makkelijk, op  https://www.mylocaljob.be/city/wervik

Nadien kan het bedrijf vacatures plaatsen. De ondernemer ziet direct de kandidaten voor zijn/haar job en kan hen dadelijk contacteren: een gesprek op de eerste plaats, daar draait het om!

Bakkerij Bernard testte dit alvast eens uit. Momenteel hebben ze vacatures voor een student en een flexi in het weekend : deze zie je ook via de app.

Door de samenwerking met het stadsbestuur kunnen bedrijven vanaf nu GRATIS en ONBEPERKT vacatures plaatsen. Het stadsbestuur heeft een contract voor 2 jaar afgesloten.

Want naast het lokaal kopen wil het stadsbestuur ook inzetten op lokaal werken!

Nieuws van CD&V Wervik

Tom Durnez en Meinert Vanneste, de kandidaten voor Wervik en Geluwe op 9 juni 2024.

Op zaterdag 24 februari werden in Torhout de West-Vlaamse cd&v-lijsten voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2024 goed.   
Tom Durnez staat 12e plaats voor het Federaal Parlement.
Meinert Vanneste is 12e opvolger op de Vlaamse lijst.

Lijsttrekker CD&V Wervik - Geluwe Bercy Slegers

Bercy Slegers, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester voor CD&V Wervik-Geluwe in oktober 2024. Op 13 oktober 2024 trekt CD&V Wervik-Geluwe met Bercy Slegers als lijsttrekker naar de kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Het licht gaat terug aan!

Stadsbestuur van Vooruit en CD&V  knippert de openbare verlichting ’s nachts opnieuw aan 

Nu de energieprijzen sterk zijn gedaald in vergelijking met september 2022, besliste de meerderheid Vooruit en CD&V om de openbare verlichting opnieuw aan te steken. In november vorig jaar werd de openbare verlichting in Wervik op aangeven van Fluvius gedoofd door de zeer hoge energieprijzen. Het was de bedoeling om deze actie na 1 jaar te evalueren, zoals aangekondigd in de gemeenteraad van augustus.