Overleg met Unizo maart 2024

Publicatiedatum

Auteur

Bart Vossen

Deel dit artikel

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen werden alle in Maaseik actieve politieke partijen uigenodigd op woensdag 27 maart. Cd&v was vertegenwoordigd door onze fractieleider Gunter Haeldermans en onze voorzitter. Unizo had zich goed voorbereid en kwam met een pamflet (het pamflet kan je hier vinden) met een zes-tal vragen / adviezen. Blijkbaar was er niet véél veranderd sinds 2018 - aangezien het vragenlijstje bijna hetzelfde was.

Drie van de zes vragen zijn tijdens deze legislatuur door cd&v naar de gemeenteraad gebracht, nl:

  1. Verlaag de belastingen 
  2. Ga voor een structureel circulatieplan en parkeerbeleid
  3. Voorzie voldoende publieke laadpalen 

Iedere keer opnieuw werden deze voorstellen door de huidige meerderheid weggestemd

Het wordt tijd voor een écht daadkrachtig beleid, met respect voor eenieders mening en waarbij er verbindend (politiek, verenigingen, beroepsverenigingen, scholen, gemeenschappen, enz.) wordt samengewerkt. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat we in 2030 wél een ander lijstje gaan krijgen.

Nieuws

CD&V Maaseik wordt cd&v plus

We hebben op 18 mei, 2024, in het bijzijn van onze fiere peter Jo Brouns, onze transformatie aangekondigd. CD&V Maaseik wordt cd&v plus. 

Week van de vrijwilliger

De week van de vrijwilliger is in volle gang. Vrijwilligers zijn belangrijk. We kunnen hen niet voldoende dankbaar zijn. Ze zijn het cement van onze samenleving.

Gunter Haeldermans, onze lijsttrekker!

In het bijzijn van Jo Brouns, Nawal Farih en Wouter Beke, werd op de nieuwjaarsdrink van 27 januari 2024, de lijsttrekker van cd&v Maaseik bekend gemaakt. Gunter Haeldermans heeft er véél zin in en gaat voor meer respect, meer verbinding tussen de mensen en een krachtdadig beleid!

Lees hieronder Gunter zijn volledige speech.