Spelletjesbib in Ham geopend

Publicatiedatum

Auteur

Patrick Bosmans

Deel dit artikel

Sinds de Paasvakantie kan je in de bibliotheek van Ham ook terecht voor gezelschapsspelen voor jong en oud. Echte klassiekers, populaire kaartspelen, uitdagende hersenkrakers, epische avonturenspelen, er is voor elke speler wat wils!

Woensdag voor de Paasvakantie vond in de Hamse bib een gezelschapspellennamiddag plaats.  Begeleiders stonden klaar om je dadelijk aan de slag te helpen bij een spel.  Jong en oud kwamen naar hartenlust spelletjes uitproberen. 

Die namiddag was de aankondiging dat je vanaf het Paasverlof ook gezelschapsspelen kan uitlenen in het Hamse Vrije Tijds Punt.  “We merken dat er minder DVD’s ontleend worden dan voorheen”, vertelt schepen van Vrije Tijd Patrick Bosmans, “Steeds meer mensen hebben streamingsdiensten en kijken online.  De bestaande DVD-collectie blijft aanwezig, maar we kochten de afgelopen jaren steeds minder nieuwe exemplaren aan.  Zo hebben we plaats gemaakt voor het uitstallen van gezelschapsspelen.”

Er is zijn gezelschapspelen voor alle leeftijden, eenvoudige tot heel strategische, voor elk wat wils.  Het lenen van spellen is gratis voor bibliotheekleden.  Je kan er 2 meenemen per lidkaart en je kan de spelen 4 weken houden, wat je nog één keer kan verlengen met 4 weken.  Tijd genoeg dus om van het spel te genieten.  Je kan ook een spel reserveren voor 1 euro.

“Het was een heel werkje om de spelen klaar te maken voor uitlening”, gaat Patrick Bosmans verder, “Elk spel is voorzien van een veiligheidstag en bevat een exacte inhoudsbeschrijving.  We rekenen er op dat de leners zorg dragen voor het spel en het volledig en schoon terug inleveren. Dit kan enkel in de bib zelf, niet in de inleverschuif.”

Je vindt bij Patrick thuis trouwens ook een Hamse Puzzelkast waar je puzzels kan ontlenen en hij is ook voorzitter van de Fietsbieb waar je kinderfietsen kan ontlenen.  In Ham staat delen van materialen centraal!

Tessenderlo-Ham_nieuws

Hammenaren kunnen vanaf nu voordeliger zwemmen in de Vloetlijn

Vanaf 1 maart kunnen inwoners van Ham ook genieten van één extra zwembeurt (een 13de beurt) bij aankoop van een beurtenkaart bij zwembad De Vloetlijn in Tessenderlo. Op deze manier geeft gemeente Ham hetzelfde voordeel aan haar inwoners als de Looienaars.

Nieuwe jongerenplek aan de Stip

Achter jeugdhuis de Stip merk je heel wat begankenis dezer dagen.  De zone naast het kerkhof in Kwaadmechelen, waar vroeger het Klaverblad stond wordt volledig opnieuw ingericht.  Maatwerkbedrijf via sociale werkstelling Lidwina Stichting en Groep Verbruggen zijn aangesteld voor de inrichting.

Jubilarissen genieten van ontbijt

Naar jaarlijkse traditie werden de koppels die vorig jaar hun gouden, diamanten, briljanten of platina huwelijk mochten vieren uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt door cd&v Ham.