Plannen die plannen blijven: het bestuur plant veel maar werkt weinig af

Publicatiedatum

Auteur

Pieter Lefebvre

Deel dit artikel

Vanuit CD&V Mortsel willen we zeker en vast geen “negatieve” partij zijn. Integendeel, voor ons moeten oplossingen centraal staan. Wel stellen we vast dat het bestuur van de stad Mortsel vaak lang in de planningsfase blijft zitten.


Enkele voorbeelden:

  • De nieuwe locatie voor de werkplaatsen (gemeentewerf Heirbaan): jaren geleden werden de gronden aangekocht en de bestaande magazijnen afgebroken. Sinds ruim 5 jaar liggen deze er braakliggend bij.
  • Stadhuis: meer dan 5 jaar geleden werd dit “ontruimd”. De werken zijn 2 jaar geleden gestart. Het project loopt meer dan een jaar vertraging op en ook de meerkosten lopen hoog op.
  • Fort4: na een stilstand van meer dan 5 jaar werden de restauratiewerken aan het reduit gestart. Maar intussen zijn ze terug stilgelegd. Ondertussen blijft de afgevoerde grond, die boven op het reduit lag, liggen aan het Fort4. Het college gaf zichzelf hiervoor wel, in alle stilte, een tijdelijke omgevingsvergunning van 5 jaar.
  • Heel wat initiatieven voor sociale woningen ondervinden moeilijkheden om een vergunning te bekomen.

Kortom, vele plannen worden gemaakt en werken aangevat. Maar een goede huisvader zou deze projecten wel veel beter opvolgen dan dat de stad het momenteel doet. Vind jij dat Stad Mortsel dit beter moet aanpakken? Laat het ons zeker weten.

Mortsel Nieuws

CD&V Mortsel reageert scherp tegen plannen om tram 15 af te schaffen

De gemeenteraad van de stad Mortsel heeft op 15/02/22 eenparig een resolutie goedgekeurd over het herwerkte voorstel van het Voervoersplan van De Lijn.

Nieuwjaarsreceptie 2023 CD&V Mortsel

CD&V Mortsel kijkt tevreden terug op een geslaagde nieuwjaarreceptie waarop we vele leden en enkele gemeenteraadsleden van andere partijen mochten verwelkomen. Het deed deugd om elkaar opnieuw te spreken. De boeiende, inspirerende speech van gastspreker Annelies Verlinden maakte de middag helemaal compleet. Ze hield een vurig pleidooi voor democratie en de bescherming van onze samenleving.

Herdenkingsplechtigheid 80 jaar bombardement 5 april 1943 Mortsel

Op zaterdag 1 april 2023 woonde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden de herdenkingsplechtigheid te Mortsel bij.