Geboortebos als duurzaam geschenk voor de toekomst

Deze morgen werd nabij de site Gentsemeersweg een nieuw stuk geboortebos aangeplant.

Succesvolle quizavond

Onze avond kan alvast niet meer stuk!  Net zoals vorig jaar sleepten we de eindoverwinning in de wacht op de 7e familiequiz van DVK Egem

Gratis kerstbomen voor onze ondernemers en handelaars

Misschien spotte jij vandaag ook de vrachtwagen vol kerstbomen in onze gemeente? Misschien kwam er zelfs een frons op je gezicht? Of een lach?

Bomvolle zaal op Oranje Trefpunt Energie

Wat een positieve energie op het Oranje Trefpunt gisterenavond! Jullie waren zo talrijk aanwezig (130!) en dat doet ons deugd! Dank je wel aan experten ter zake Simon Everaert (Acasus, Provinciaal centrum duurzaam bouwen) en Brecht Warnez (Vlaams volksvertegenwoordiger) om ons doorheen het thema "betaalbare energie" te loodsen. Het is duidelijk dat energie-advies #dichtbijjou beschikbaar moet zijn en worden. De energie-avond organiseerden we samen met cd&v West-Vlaanderen en buurafdelingen Wingene en Lichtervelde.

Dag van de Zorg

Zorg is zoveel meer dan zorgen. Zorg is liefde, hoop en betrokkenheid. Zorg is welzijn willen borgen met kracht, geduld en tederheid (Caroline Duisings)

Week van de Zorg, ook in Pittem & Egem

Tijdens deze Week van de Zorg zetten wij alvast alle Pittemse en Egemse zorgverleners extra in de bloemetjes. Met kleine en grote daden maken zij elke dag het verschil voor een ander. Dank je wel.

Meer dan 80!

De Week van de Vrijwilliger zit er misschien bijna op maar wat ons betreft mogen ze elke dag in de spotlights staan. Want één ding is zeker: 𝗣𝗶𝘁𝘁𝗲𝗺 𝗲𝗻 𝗘𝗴𝗲𝗺 𝗶𝘀 𝘄𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝘃𝗿𝗶𝗷𝘄𝗶𝗹𝗹𝗶𝗴𝗲𝗿 𝘁𝗵𝘂𝗶𝘀 𝗶𝘀. Wist je trouwens dat we meer dan 80 verenigingen op ons grondgebied tellen!

Kloppend hart van de gemeente

Elke Pittemse en Egemse vereniging vond deze week een hartverwarmend kaartje in de bus. Om hen te danken voor hun vrijwillige inzet voor één van onze talrijke verenigingen. Samen met anderen zijn zij het kloppend hart van onze gemeente.

Wastinefietsroute vernieuwd!

Fietsen is nog zo plezant als dit in eigen buurt kan! Aanrader is de vernieuwde Wastine-fietsroute van Westtoer die je doorheen Pittem, Ardooie, Lichtervelde en Wingene leidt.

Opfrisbeurt parkeerplaatsen minder-mobielen

"Ook wie minder mobiel is, moet volop de kansen krijgen om op pad te gaan!"