Bomvolle zaal op Oranje Trefpunt Energie

Publicatiedatum

Auteur

Els Goeminne

Deel dit artikel

Wat een positieve energie op het Oranje Trefpunt gisterenavond! Jullie waren zo talrijk aanwezig (130!) en dat doet ons deugd! Dank je wel aan experten ter zake Simon Everaert (Acasus, Provinciaal centrum duurzaam bouwen) en Brecht Warnez (Vlaams volksvertegenwoordiger) om ons doorheen het thema "betaalbare energie" te loodsen. Het is duidelijk dat energie-advies #dichtbijjou beschikbaar moet zijn en worden. De energie-avond organiseerden we samen met cd&v West-Vlaanderen en buurafdelingen Wingene en Lichtervelde.

"De hoge opkomst toont dat er meer nood is aan informatie over onze energiefactuur en hoe mensen die naar beneden krijgen. We zijn blij met deze avond daartoe een steentje bij te dragen."
Els Goeminne en Nathalie Delaere, voorzitters cd&v Pittem-Egem

Toch vindt cd&v West-Vlaanderen dat het vooral aan de overheid is om mensen te informeren en overtuigen. Dat kan via de Vlaamse energiehuizen.

"Mensen moeten we helpen en ondersteunen om hun energiefactuur naar beneden te halen. Energie besparen kan via grote renovaties maar ook door kleine maatregelen en tips. In elk gemeentehuis moet daarom een energieloket ingericht worden waar de West-Vlaming dichtbij huis terecht kan. Bovendien moet ook elke woning of bedrijfsgebouw een dak- en gevelscan krijgen, zodat elke bewoner snel inzicht heeft in de warmteverliezen."
Vlaams parlementslid Brecht Warnez.

Ook een speciale dank aan Kevin Verhaverbeke (Lombre Exclusieve verlichting) om ons te ontvangen op deze fantastische locatie! Het werd op die manier niet alleen een informerende maar ook een inspirerende avond! Hoe anders konden we deze avond afsluiten dan met lokaal lekkers van Davino Wine and More, Brouwerij Maenhout en Slagerij Mestdagh-Braekevelt. Heerlijk!


Wij kregen alvast door de ontmoeting met jullie een extra energieboost, we hopen jullie ook. Tot ziens op een volgend oranje trefpunt!

Nieuws

Geboortebos als duurzaam geschenk voor de toekomst

Deze morgen werd nabij de site Gentsemeersweg een nieuw stuk geboortebos aangeplant.

Succesvolle quizavond

Onze avond kan alvast niet meer stuk!  Net zoals vorig jaar sleepten we de eindoverwinning in de wacht op de 7e familiequiz van DVK Egem

Gratis kerstbomen voor onze ondernemers en handelaars

Misschien spotte jij vandaag ook de vrachtwagen vol kerstbomen in onze gemeente? Misschien kwam er zelfs een frons op je gezicht? Of een lach?