Geboortebos als duurzaam geschenk voor de toekomst

Publicatiedatum

Auteur

Stijn Vandenhende

Deel dit artikel

Deze morgen werd nabij de site Gentsemeersweg een nieuw stuk geboortebos aangeplant.

Met deze actie willen we niet alleen nieuw leven in onze gemeente vieren maar zorgen we ook voor een positieve impact op het milieu. Het geboortebos is een samenwerking tussen het gemeentebestuur, Gezinsbond Pittem, Gezinsbond Egem en de lokale kringloopkrachten. Een mooie actie om jonge gezinnen in de kijker te zetten en als attentie keerden ze allemaal huiswaarts met een boompje.

Nieuws

Succesvolle quizavond

Onze avond kan alvast niet meer stuk!  Net zoals vorig jaar sleepten we de eindoverwinning in de wacht op de 7e familiequiz van DVK Egem

Gratis kerstbomen voor onze ondernemers en handelaars

Misschien spotte jij vandaag ook de vrachtwagen vol kerstbomen in onze gemeente? Misschien kwam er zelfs een frons op je gezicht? Of een lach?

Bomvolle zaal op Oranje Trefpunt Energie

Wat een positieve energie op het Oranje Trefpunt gisterenavond! Jullie waren zo talrijk aanwezig (130!) en dat doet ons deugd! Dank je wel aan experten ter zake Simon Everaert (Acasus, Provinciaal centrum duurzaam bouwen) en Brecht Warnez (Vlaams volksvertegenwoordiger) om ons doorheen het thema "betaalbare energie" te loodsen. Het is duidelijk dat energie-advies #dichtbijjou beschikbaar moet zijn en worden. De energie-avond organiseerden we samen met cd&v West-Vlaanderen en buurafdelingen Wingene en Lichtervelde.