Nieuwe jongerenplek aan de Stip

Publicatiedatum

Auteur

Patrick Bosmans

Deel dit artikel

Achter jeugdhuis de Stip merk je heel wat begankenis dezer dagen.  De zone naast het kerkhof in Kwaadmechelen, waar vroeger het Klaverblad stond wordt volledig opnieuw ingericht.  Maatwerkbedrijf via sociale werkstelling Lidwina Stichting en Groep Verbruggen zijn aangesteld voor de inrichting.

Centrum Duurzaam Groen zorgde voor een ontwerp voor de omgevingsaanleg. Hiervoor is een subsidie aangevraagd en bekomen. De omgeving wordt speels, duurzaam en groen aangelegd. Zo vind je er hangmatten, een totempaal, een bijenhotel, picknickbanken, veerwipjes, een wilgenhut, stapstenen en zitblokken.  In het oog springend is zeker het openluchttheater.  “Hier zal de jeugddienst bij mooi weer kindervoorstellingen kunnen geven.”, vertelt schepen van jeugd Debbie De Bruyn.  “Er zal veel groen zijn met ook fruitbomen waar de mensen zelf fruit mogen plukken, zo zullen er pruimenbomen, appelbomen, perenbomen, sneukel- en bessenhaagjes komen.”

Er wordt tevens een pad aangelegd dat dienst zal doen voor leveringen aan het jeugdhuis en als toegang tot het kerkhof.  “Later wordt ook het terras aan de Stip verder hertekend”, gaat schepen De Bruyn verder”, “Samen met de recente aanleg van het kunststofveldje aan het jeugdhuis, wordt het een leuke plek om te vertoeven voor onze Hamse jongeren”.

Tessenderlo-Ham_nieuws

Eén lokaal loket voor kinderopvang in Tessenderlo en Ham

Met de groeiende vraag naar hoogwaardige kinderopvangvoorzieningen in de gemeentes Tessenderlo en Ham hebben de gemeentebesturen besloten om een toegankelijk platform op te zetten dat ouders helpt bij het vinden van geschikte kinderopvang binnen het huidige aanbod: het lokaal loket voor kinderopvang.

Tutjestunnel in 't Kraanhof

Op maandag 13 mei opende het Huis van het Kind een tutjestunnel in speeltuin ’t Kraanhof. Voor veel peuters en kleuters is het moeilijk om hun fopspeen weg te geven, maar met een leuke tutjestunnel willen we deze stap makkelijker maken.

Gratis menstruatieproducten op school

De leerlingenraad van Campus Russelberg startte een samenwerking op met vzw Drupp en het sociaal huis van Tessenderlo. Samen zetten zijn een belangrijke stap in het bewustwordingsproces van menstruatiearmoede.