Schepen Caroline Van der Heyden introduceert twee nieuwe deelwagens van Cambio in Lint

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Op het Oudstrijdersplein en Kerkplein zijn vanaf 15 april een elektrische en benzinedeelwagen beschikbaar voor de Lintenaren. Schepen Caroline Van der Heyden is verheugd met de samenwerking met Cambio, wat toch een sterk merk is. Ze beseft dat een deelwagen niet voor iedereen is weggelegd, maar in sommige gevallen is het wel heel nuttig en levert het financiële voordelen op. Op maandag 6 mei volgt om 19.30u een infomoment in het dienstencentrum waar inwoners die interesse hebben terecht kunnen met hun vragen. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden via de CambioApp. Lintenaren die nu instappen, moeten de eenmalige instapkosten van 35 euro niet betalen.    

Het aanbieden van deelwagens is een actie uit het Lintse klimaatactieplan dat in 2023 werd goedgekeurd. Een deelwagen kan namelijk een aantal auto's uit het verkeer halen. Hier in Lint mikken we voornamelijk op gezinnen met twee of drie wagens. “De Lintenaren gaan niet meteen hun eerste wagen wegdoen om in een deelsysteem te stappen. Maar wanneer een tweede of zelfs een derde auto minder dan 11.000 kilometer per jaar doet, wordt een deelwagen financieel heel interessant ten opzichte van een tweede eigen wagen”, geeft Shaju Hendrikx van Cambio aan.

We beseffen dat het gebruik van de deelwagens moet groeien. De gemeente neemt de kosten van de deelwagens op zich. Maar hoe meer Lintenaren er gebruik van maken, hoe meer budget er voor de gemeente weer vrijkomt om bijvoorbeeld in een derde deelwagen te investeren.

Ook Gazet van Antwerpen maakte een nieuwsbericht hierover. 

Shaju Hendrikx van Cambio (rechts) komt de deelwagen voorstellen aan schepen Caroline Van der Heyden.

© Filip Spoelders

 

 

Nieuws

Uitnodiging! Plan generatie-ervaring door Katrien Schryvers in Lint

Cd&v Lint nodigt je uit... want oud is niet out! 

Katrien Schryvers, Vlaamse lijsttrekker voor cd&v, geeft toelichting bij het ouderenplan "Generatie Ervaring". Aansluitend gaan we in dialoog met u rond verschillende thema's. Wat vindt u belangrijk, als inwoner van Lint?

  • Woensdag 29 mei 2024 om 20 uur.
  • Zaal Roeland, Duffelsesteenweg 1, 2547 Lint 

Kom jij ook? Breng uw buur, vriend(in) gerust mee. Iedereen is welkom!

Kliminaraad Lint organiseert film- en discussieavond over de wolf

Op donderdag 23 mei werd een open KliMiNa-raad (Klimaat-, milieu- en natuurraad) gehouden en de leden van de raad kozen voor de film "Wolf" en een toelichting van Jan Loos van "Welkom Wolf". Heel wat geïnteresseerden zakten af en stelden hun vraag. Ook bevoegd schepen Caroline Van der Heyden stelde enkele kritische vragen aan Jan Loos.  

Subsidie voor buurt- en straatfeesten

Organiseert u ook binnenkort een buurtfeest in uw wijk? Vergeet dan niet je eenmalige jaarsubsidie van € 100 aan te vragen. Het Lintse bestuur zorgde voor een eenvoudige procedure zonder overdreven bewijslast.

Minder regeltjes, meer respect!