Ontdek het laatste nieuws

Extra ogen op de sportsite Dooren en een nieuwe Finse piste.

Het sportcomplex achter de Dooren wordt druk gebruikt, en dan gaat er al eens iets stuk.  Er is een nieuw deeltijds personeelslid die voortaan het onderhoud van dichtbij zal opvolgen. Ook de heraanleg van de Finse piste zit volop in studiefase.

Sociale woningen in Peizegem?

Vorige maand was er een infomoment te Peizegem in verband met een mogelijk project voor sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen thv de Groenstraat. De organisatie was in handen van de woonmaatschappij Providentia en Vlabinvest: zij zijn de eigenaars en ontwikkelaars zijn van het project. Ook de oppositie vond alvast dat het infomoment goed was gegeven!

Statiegeld? Ja, maar dan best goed georganiseerd...

De voltallige gemeenteraad verzet zich tegen het digitaal statiegeldsysteem. Iedereen steunde hiervoor de Motie van de Statiegeldalliantie die de meerderheid had laten agenderen. 

Eindelijk oplossing voor rioolwaterzuivering in Peizegem

Met de definitieve vaststelling van het RUP KWZI landt het dossier voor kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (KWZI) in Peizegem. Hiermee is er eindelijk een inplanting vastgelegd in een dossier dat al bijna twintig jaar aansleept. Het KWZI zal het rioolwater van 2500 inwoners uit de buurt zuiveren.

Budget als goede huisvader (of huismoeder)

Op het einde van het jaar wordt het budget van de gemeente tegen het licht gehouden. De aanpassing van het meerjarenplan werd besproken op de laatste gemeenteraad.

Kleine spoiler: de rekening klopt :-)

Zet N-VA de toekomst van onze sportclubs op de helling?

Heeft N-VA Merchtem een glazen bol, of spelen ze onder één hoedje met hun minister? Wat het ook is, we vinden het spijtig dat onze Merchtemse sportclubs nu in de kou worden gezet.