Bart Somers wordt terug burgemeester van Mechelen

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Vanuit CD&V-Mechelen vinden we de terugkeer van Bart Somers als burgemeester van Mechelen geen voorbeeld van politieke geloofwaardigheid.

Het heen-en-weer geloop van Bart Somers tussen Mechelen en Vlaanderen binnen deze bestuursperiode lijkt zelfs eerder op een spelletje politieke stratego, iets wat burgers net beu zijn.

Een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 Mechelen verlaten om Vlaams minister te worden en dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 terugkeren, is al te doorzichtig.

De recente gebeurtenissen binnen Open VLD en - meer nog - de slechte resultaten van de peiling voor de Stadslijst van Open VLD en Groen zullen daar niet vreemd aan zijn.

Niettemin wensen we Alexander Vandersmissen te bedanken voor de serene manier waarop hij zijn taak heeft opgenomen. De stoel is warm, het gevoel koud.

Nieuws

Geluidsschermen Battel

Met CD&V Mechelen zijn we blij dat er eindelijk een oplossing blijkt te komen voor de geluidsschermen in Battel.

CD&V Mechelen verbolgen over slechte communicatie stadsbestuur

De inwoners in de buurt rond het Tinelpark ontvingen eerst een brief van het stadsbestuur dat zij ook toegang kregen tot het tweerichtingsverkeer op de Zwartzustervest richting Nekkerspoel. Wat later kregen ze een tweede brief met de boodschap dat dit toch niet voor hen geldt.

Top drie lokale lijst

We stellen de top drie van onze kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen voor, en maken verder werk en van een alternatief beleid op maat van hechte buren.