Limburgse Kick-Off - Verkiezingen 2019

Publicatiedatum

Auteur

Gert Goris

Deel dit artikel

Jij beleeft mee het startschot van de Limburgse campagne en bepaalt mee het verkiezingsprogramma!

Op 26 mei zijn er verkiezingen. En dus maken we bij CD&V volop werk van een sterk programma waarmee we zoveel mogelijk Limburgers willen overtuigen. Een programma dat inzet op geborgenheid en levenskwaliteit en garanties biedt voor een overheid die dicht bij de mensen staat. Als CD&V-lid kan je dat verkiezingsprogramma mee vorm geven. Zo bepaal je mee de koers van onze partij.

Voer mee het debat over deze tekst tijdens het provinciaal congres in C-MINE op zaterdag 16 maart. Je verneemt in detail en uit eerste hand wat voor CD&V Limburg de inzet is van de verkiezingen van zondag 26 mei. We leggen immers op het congres ook de provinciale en regionale prioriteiten vast binnen het verkiezingsprogramma. #dewegvooruit.

Jouw mening telt: via amendementen kunnen de besturen van afdelingen, regio’s, provincies en geledingen op provinciaal niveau programmawijzigingen voorstellen. Op basis van al die suggesties stellen we op zondag 28 april tijdens ons verkiezingscongres in Stayen, Sint-Truiden, het volledige verkiezingsprogramma voor.

Programma

 • 09u00: Ontvangst met koffie & ontbijtkoekjes
 • 09u00-10u30: ledenpoll modellijsten
 • 09u30: Welkom door provinciaal voorzitterSteven Matheï
 • 09u35: Inleiding: Wouter Beke 
 • 09u45: Bespreking in werkgroepen onder (bege)leiding van de Limburgse parlementsleden en trekkers
  • GEZIN: gezinsbeleid - onderwijs -vrije tijd en cultuur
  • GEZONDHEID: een gezonde geest in een gezond lichaam - leven in een gezonde, kwaliteitsvolle omgeving
  • GELD: werk en arbeidsmarkt - een stevige bescherming voor iedereen - een krachtige economie -een toekomstgerichte fiscaliteit
  • GEBORGENHEID: gelijke kansen -een veilige samenleving -en ondersteunende enperformante verheid -de wereld vlakbij
 • 11u15: Verslag uit de werkgroepen 
 • 12u00: Slotwoord door Lode & Wouter 
 • 12u15: Receptie met een lekkere hap   
 • 13u00: Infomoment voor alle kandidaten. 

Doe mee!
Meld je aan voor het provinciaal congres Limburg in Genk.  Uiterste inschrijvingsdatum: Woensdag 13 maart 2019.

Praktische informatie
Ruime gratis parkeergelegenheidC-Mine Parking 1

Tekst amenderen
De ontwerptekst van het verkiezingsprogramma vind je op intranet. Een gedrukt exemplaar kan je bekomen op aanvraag via [email protected].  Besturen van lokale afdelingen, regio’s, provincies en geledingen op provinciaal niveau kunnen bij de provinciaal secretaris amendementen indienen tot en met maandag 11 maart. 
Om de amendering vlot te laten verlopen vragen we je om het standaarddocument te gebruiken en dit ingevuld terug te bezorgen aan Stijn Kuylen ([email protected]).

Ledenpoll
Alle Limburgse CD&V-leden (lid op 31 december 2018) zijn stemgerechtigd en kunnen ter plaatse deelnemen aan de geheime ledenpoll voor de kandidatenlijsten van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. De ledenpoll vindt plaats tussen 9 en 10.30 uur.
De kandidatenlijsten waarvoor je kan stemmen, kan je – van zodra ze beschikbaar zijn – terugvinden via de nationale website.

Nieuws

Nieuw belastingverdrag met Nederland zorgt voor duidelijkheid en rechtszekerheid

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem en de Nederlandse Staatssecretaris Fiscaliteit Marnix Van Rij ondertekenden vandaag, in de marge van het Nederlandse staatsbezoek aan ons land, een nieuw belastingverdrag tussen België en Nederland. Namens Vlaanderen ondertekende Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele.

Taskforce SALKturbo

Taskforce SALKturbo krijgt 32 miljoen euro voor 11 projecten: hier gaat het geld naartoe.

Wonen in Limburg

Vanaf 1 juli 2023 zal in de 42 Limburgse gemeenten één en dezelfde woonmaatschappij actief zijn. Op een personeelsevent voor de 375 medewerkers werd de naam van de nieuwe woonmaatschappij onthuld. Deze luidt “Wonen in Limburg”. Tevens stelt de toekomstige woonmaatschappij er haar missie, visie en waarden voor.