Knokke-Heist

CD&V trekt samen met N-VA met een open lijst naar de verkiezingen in oktober 24.
->CD&V slaat daarmee een nieuwe richting in, na 30 jaar bij Gemeentebelangen

 

In Knokke Heist slaan N-VA en CD&V de handen in elkaar, ze trekken samen naar de kiezer in oktober ’24.

“Wij voelen dat de inwoners van Knokke-Heist houvast willen. De politieke malaise, kibbelende politici, grote en kleine schandalen… de situatie van de afgelopen maanden is ongezien en moet ophouden. We gaan voor een nieuw en sterk team met enerzijds politici met ervaring, zoals parlementslid Cathy Coudyser en schepen Bert De Brabandere, maar daarnaast is er ook ruimte voor vernieuwing en frisse ideeën.” aldus Steve Ronse, voorzitter van N-VA Knokke-Heist”

 

“Na enkele nachtelijke overlegrondes hebben we vastgesteld dat er een groot wederzijds vertrouwen is, gebaseerd op respect en een duidelijke gezamenlijke visie op een sterke toekomst voor de gemeente. We hebben 30 jaar lang mee de kar getrokken bij Gemeentebelangen, maar we sluiten dat hoofdstuk na de verkiezingen af. De oprichting van een nieuwe beweging kadert binnen onze uitdrukkelijke wens om de levenskwaliteit in Knokke-Heist op peil te houden. Van Heist over Ramskapelle, Westkapelle tot Knokke, het is goed wonen en werken in Knokke-Heist en dat willen we zo houden. Iedere deelgemeente heeft zijn eigenheid, en die willen we bewaken en zelfs versterken. We zullen dit doen met bestaande, alsook met nieuwe recepten.” aldus IgnaceDevreese, voorzitter van CD&V Knokke-Heist.

 

Er is nog geen naam voor de nieuwe beweging, maar men lanceert alvast de hashtag #voorKH. Men wil immers beleid voeren waarbij de inwoners centraal staan, evenals voor de vele tweede verblijvers en toeristen die Knokke-Heist een warm hart toedragen.

“Als de kiezer het toelaat, willen wij onze mooie gemeente besturen als een veilige, nette en dynamische gemeente. We willen de levenskwaliteit die het DNA van onze mooie gemeente waarborgen. We pakken het hierbij duidelijk anders aan: integriteit, respect voor allen en gelijkwaardigheid zijn hierbij de kernwoorden”, aldus Steve Ronse.

 

“De komende maanden zullen onze schepen en gemeenteraadsleden loyaal blijven aan de huidige samenwerking met Gemeentebelangen en hard verder werken aan de verdere uitbouw van onze prachtige en geliefde badstad, ondertussen zullen de voorzitters en afdelingsbesturen de toekomst voorbereiden. Voor de uitbouw van de beweging stopt het echter niet bij de partijgrenzen. Een goede visie stopt niet bij een partijvlag, we stellen onze beweging daarom uitdrukkelijk open voor onafhankelijken en allen die Knokke-Heist een warm hart toedragen! In de komende maanden zullen we een duidelijk verkiezingsprogramma opmaken en een lijst met kandidaten voorstellen met een groot hart voor KH!”, aldus IgnaceDevreese.

 

De nieuwe groep wil een sterk team vormen om zo de uitdagingen aan te pakken waar Knokke-Heist voor staat. “We zetten de inwoners centraal, met ons komt de stabiliteit terug die onze mooie badstad verdient. Voor de Knokke-Heistenaar, #VoorKH.” aldus de voorzitters.

Wie graag wil meewerken aan dit nieuwe verhaal, kan contact opnemen via [email protected]

https://youtu.be/B8AIRNT5O44?si=_ayxdPV96PFCXvSO

Onze sociale media

#voorKH

Lees meer

Onze mensen