Jan Michielsen

Schepen

Jan is onze schepen bevoegd voor cultuur, (flankerend) onderwijsbeleid, bibliotheek, archief, internationale samenwerking en jumelages. Jan zal in de eerste plaats het werk van Ingrid Ryken verder zetten door de bouw van de gloednieuwe kunstencampus in goede banen te leiden.

Naast zijn job als schepen is Jan ook werkzaam bij HIK Volwassenenonderwijs campus Herentals DTL als adjunct-directeur.

Ik sta voor

een toegankelijke en welvarende leefgemeenschap voor iedereen, waar we samen letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren. Door een participatief en gedragen beleid bewandelen en zetten we de juiste weg vooruit.

Ik droom van

een bruisende stad waar iedereen zich vlot kan verplaatsen, ten volle kan werken, ondernemen, (be)leven en genieten. Een lokale economie en handel die op volle toeren draait en waarbij onze ondernemers alle kansen krijgen.

Ik ben

naast schepen ook adjunct-directeur van HIK Volwassenenonderwijs. Ik sta tussen de mensen, ben positief ingesteld, aanspreekbaar en luisterbereid. Collegiaal en via overleg neem ik gedragen beslissingen.

nieuws van Jan Michielsen

Jan Michielsen legt eed af als waarnemend burgemeester

Schepen Jan Michielsen (CD&V) heeft dinsdag de eed afgelegd als waarnemend burgemeester bij gouverneur Cathy Berx.

Eerste digipunt in Herentals

Om inwoners van de vijf Neteland-gemeentes Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk digitaal op weg te helpen, opent samenwerkingsverband Neteland in totaal 8 digipunten verspreid over de regio. Het eerste digipunt werd zaterdag gelanceerd in de bibliotheek van Herentals.

Gloednieuw stadsarchief krijgt meteen kwaliteitslabel

Ruim een maand nadat de academies hun plekje hebben ingenomen op de Herentalse Kunstencampus is het aan het stadsarchief om feestelijk de deuren te openen. In de depots ligt ruim drie kilometer aan historisch waardevol materiaal opgeslagen.

Opening Cirkelshop

Vanmiddag is de De Cirkelshop aan de Lierseweg Herentals officiëel geopend. U vindt er kwaliteitsvolle voedingswaren en verbruiksproducten die via de gewone winkels niet meer worden verkocht. De winkel is alleen toegankelijk voor wie het kansentarief geniet. 

'Bijzonder moment voor een bijzonder initiatief'