Infosessie ism Open Kliminaraad over Aziatische Hoornaar trekt veel geïnteresseerden

Publicatiedatum

Deel dit artikel

Op 27 maart hielden we in Lint vanuit het Lokaal bestuur en de Open Kliminaraad een infoavond over de Aziatische hoornaar. Een lastig beestje dat we steeds meer en meer zullen zien in onze contreien. Heel wat geïnteresseerden daagden op om te komen luisteren naar de deskundige uitleg van de Provinciale coördinator. 

Alle aanwezigen kregen heel wat nuttige uitleg mee over de Aziatische hoornaar, hoe in de komende maanden best de koninginnen zoveel mogelijk worden afgevangen en hoe daarna de nesten moeten opgespoord worden. Heel wat vrijwilligers hebben zich alvast geëngageerd om mee te helpen vangen met selectieve vangen. Momenteel staan er zo'n 70 vallen in Lint. Die worden dagelijks door de vrijwilligers gecontroleerd of er een Aziatische hoornaar in zit of dat er bijvangst is. De vallen zijn terug te vinden via https://bit.ly/hoornaar24. We hopen nu zoveel mogelijk koninginnen af te vangen zodat zij geen nest meer kunnen vormen. 

Recent besliste ook het Lokaal bestuur, op vraag van schepen Caroline Van der Heyden, om een subsidie te geven als er toch nesten van Aziatische hoornaars moeten verwijderd worden. Meer info hierover vind je terug op de website van het lokaal bestuur.  

Nieuws

Uitnodiging! Plan generatie-ervaring door Katrien Schryvers in Lint

Cd&v Lint nodigt je uit... want oud is niet out! 

Katrien Schryvers, Vlaamse lijsttrekker voor cd&v, geeft toelichting bij het ouderenplan "Generatie Ervaring". Aansluitend gaan we in dialoog met u rond verschillende thema's. Wat vindt u belangrijk, als inwoner van Lint?

  • Woensdag 29 mei 2024 om 20 uur.
  • Zaal Roeland, Duffelsesteenweg 1, 2547 Lint 

Kom jij ook? Breng uw buur, vriend(in) gerust mee. Iedereen is welkom!

Kliminaraad Lint organiseert film- en discussieavond over de wolf

Op donderdag 23 mei werd een open KliMiNa-raad (Klimaat-, milieu- en natuurraad) gehouden en de leden van de raad kozen voor de film "Wolf" en een toelichting van Jan Loos van "Welkom Wolf". Heel wat geïnteresseerden zakten af en stelden hun vraag. Ook bevoegd schepen Caroline Van der Heyden stelde enkele kritische vragen aan Jan Loos.  

Subsidie voor buurt- en straatfeesten

Organiseert u ook binnenkort een buurtfeest in uw wijk? Vergeet dan niet je eenmalige jaarsubsidie van € 100 aan te vragen. Het Lintse bestuur zorgde voor een eenvoudige procedure zonder overdreven bewijslast.

Minder regeltjes, meer respect!