cd&v wil parkje in Bergstraat vernoemen naar mevrouw Verbist

Publicatiedatum

Auteur

Eva Van Noten

Deel dit artikel

CD&V stelt voor om het parkje in de Bergstraat te vernoemen naar wijlen ere-burgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden. Als eerbetoon voor haar inzet voor de gemeente in het algemeen en voor de Bergstraat als kloppend hart van Heist-op-den-Berg in het bijzonder.

Het parkje in de Bergstraat, vlakbij de post, ingesloten tussen de Bergstraat, de Noordstraat en de Postweg is zeker niet het meest opvallend stukje groen van de gemeente. Maar daarom niet minder belangrijk. Want het wordt ten zeerste geapprecieerd door alle bezoekers aan de Bergstraat. Het is ideaal om even te verpozen voor wie komt winkelen in de Bergstraat. Kleine kindjes kunnen er zich even uitleven of rustig hun ijsje opeten dat ze kochten in het tegenoverliggende ijssalon.

Op de gemeenteraad van 6 december deed de CD&V-fractie het voorstel om dit parkje, dat momenteel geen naam heeft, te benoemen als het Diane Vandewijngaerden park. Bernadette De Cat: “We stellen de vraag of de gemeenteraad er mee kan instemmen dit voorstel ter advies voor te leggen aan de cultuurraad. Want we zijn als gemeenteraad decretaal verplicht hierover advies te vragen.” De keuze valt op dat parkje omdat mevrouw Verbist heel erg haar best heeft gedaan om eerst en vooral de grond aan te kopen en er vervolgens een parkje op te realiseren. Ilse Heremans: “Zonder haar inzet en inspanningen voor dit parkje, was deze hoek van de Bergstraat zeker dicht gebouwd.”

Diane Verbist-Vandewijngaerden werd burgemeester van Heist-op-den-Berg in maart 1983 en bleef dat gedurende 24 jaar tot en met december 2005. Mevrouw Verbist had veel aandacht voor cultuur. Haar impact op dit terrein is nu nog altijd zichtbaar in onze gemeente via de bibliotheek en het cultuurcentrum die onder haar impuls werden opgericht. Ook het bewaren van het gemeentelijk historisch erfgoed was voor haar heel erg belangrijk en daarom heeft ze gezorgd voor de restauratie van het Hof Van Riemen, de Kaasstrooimolen en verschillende van de Heistse kerken.

Ze was ook de drijvende kracht achter de brug over de spoorweg en het realiseren van de omleidingsweg om het Centrum. Via deze twee ingrepen werd het doorgaand verkeer uit de Bergstraat gehaald. Zo zorgde ze voor de Bergstraat zoals we die nu kennen. Ann Van den Meutter: “de stempel van mevrouw Verbist op de Bergstraat is overduidelijk. Ze heeft ruimte gecreëerd voor handel en wandel. Hierdoor werd en is het nog steeds, aangenaam vertoeven in de Bergstraat. En ze zorgde dus ook voor een parkje op de hoek met de Noordstraat.”

Nieuws

Parkje in Bergstraat wordt Dianepark

Na een positief advies van de cultuurraad heeft de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg er mee ingestemd om het parkje tussen de Bergstraat, de Noordstraat en de Postweg te vernoemen naar ere-burgemeester Diane Verbist-Vandewijngaerden. Het parkje krijgt de naam Dianepark.

Dirk Van Noten lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen

De partijraad van cd&v Heist-op-den-Berg heeft op 28 maart met 96% van de stemmen beslist om Dirk Van Noten voor te dragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. 

 

cd&v Heist-op-den-Berg steunt de warmste week

cd&v Heist-op-den-Berg nam deel aan Heist Loopt warm en steunde het optreden van Elentriek voor het leven door één van de liedjes te sponsoren. Samen goed voor € 600 dat gaat naar het goede doel.