Extra ogen op de sportsite Dooren en een nieuwe Finse piste.

Publicatiedatum

Auteur

Michiel De Potter

Deel dit artikel

Het sportcomplex achter de Dooren wordt druk gebruikt, en dan gaat er al eens iets stuk.  Er is een nieuw deeltijds personeelslid die voortaan het onderhoud van dichtbij zal opvolgen. Ook de heraanleg van de Finse piste zit volop in studiefase.

Het sportcomplex achter de Dooren wordt druk gebruikt, en dan gaat er al eens iets stuk.  Er is een nieuw deeltijds personeelslid die voortaan het onderhoud van dichtbij zal opvolgen. Hangt er een net van beachvolleybal te slingeren? Is er een probleem op het skatepark? Onze nieuwe kracht maakt aan de lopende band werkbons voor onze technische dienst, zodat we het sportcomplex spic & span kunnen houden.

Tijdens de gemeenteraad kwam ook de Finse piste ter sprake. Deze verkeert inderdaad niet in al te beste staat.  De aanleg ervan is destijds budgetvriendelijk uitgevoerd maar niet erg duurzaam.  Het bestuur voorziet budget om deze opnieuw aan te leggen, deze keer inclusief een drainagesysteem en opkanten. Zo kunnen de vele lopers in goede condities oefenen, zonder in de modder of tussen het onkruid te moeten lopen. We moeten nog even geduld hebben, maar zodra de beek naast de piste van de provincie naar de gemeente wordt overgedragen, kunnen we eraan beginnen.

Ontdek het laatste nieuws

Lien Casier haalt meer dan 5000 voorkeurstemmen... Bedankt!

Onze eerste schepen Lien Casier behaalde een prachtig resultaat bij de Vlaamse verkiezingen. Ze behaalde een uitstekende persoonlijke score, met meer dan 5000 voorkeurstemmen.

Sociale woningen in Peizegem?

Vorige maand was er een infomoment te Peizegem in verband met een mogelijk project voor sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen thv de Groenstraat. De organisatie was in handen van de woonmaatschappij Providentia en Vlabinvest: zij zijn de eigenaars en ontwikkelaars zijn van het project. Ook de oppositie vond alvast dat het infomoment goed was gegeven!

Statiegeld? Ja, maar dan best goed georganiseerd...

De voltallige gemeenteraad verzet zich tegen het digitaal statiegeldsysteem. Iedereen steunde hiervoor de Motie van de Statiegeldalliantie die de meerderheid had laten agenderen.